Hard werken is goed.

mei 22, 2015


Er waren nogal wat opmerkingen over mijn vorige blog. Super leuk natuurlijk, dat zoveel mensen het gelezen hebben en de moeite namen om hun mening erover uit te laten. Ik heb veel tips gehad over hoe goede doelen te stellen om mijn kilo's te verliezen. Maar er waren ook nogal wat mensen die bezorgd waren over mijn plotselinge idee om dunner te worden. Ook heel lief en, na het teruglezen van mijn blog, ook wel terecht. Maar daarom wilde ik nog wel even een update geven over hoe het me de afgelopen week (eigenlijk 5 dagen) is vergaan.
Nou, goed. Kan ik je vertellen. Ik vind het makkelijker dan ik dacht. Ik krijg er meer energie van en ik voel me fitter en vrolijker. Hoewel ik natuurlijk enthousiast mei-middagdutjesmaand in het leven geroepen had, voelt het nu alsof ik die middagdutjes niet meer nodig heb. Ik ben nog niet zichtbaar afgevallen helaas. Ook nog niet voelbaar trouwens. Dat zal vast ook nog wel even duren. Maar hoe dan ook houd ik goede moed.
Hoe heb ik me gedragen deze week? Nou, best wel goed. Ik heb meer gesport en beter gegeten. Dat is al heel fijn. Ik heb, deze periode, iedere ochtend een bootcamp/danstraining. Waarin we spieren trainen, stretchen, techniek oefenen en conditie opbouwen. Die lessen zijn iedere dag een uurtje en die zijn heel fijn. Die lessen heb ik 4 keer gedaan deze week. Je mag er gelukkig 1 missen en lekker iets langer blijven liggen en dat heb ik 1 ochtend ook met heel veel liefde gedaan. Verder heb ik deze week 3 keer nog 20 minuten op de crosstrainer gestaan. Dat was maandag wel even wennen en naar de witte muren om me heen staren werd al snel saai. Maar toen ik besloot om, tijdens het "rennen", Youtube-video's te gaan kijken, werd het sporten een stuk leuker. Ik verheug me er nu zelfs op en het is ook wel prima vol te houden. Volgende week verhoog ik het naar 25 minuten sporten en zo hoop ik steeds iets langer door te gaan.
Verder heb ik beter geprobeerd te eten. En terwijl sommigen gingen stressen dat ik nooit meer iets zou eten en anderen gingen gillen zodra ik 1 minder gezond ding naar binnen werkte, vind ik het prima gaan. Sporten vind ik makkelijker dan eten. Gezond eten is moeilijk voor mij en ik wil het ook geen marteling maken. Ik wil niet een hele gezellige avond met vrienden missen, alleen omdat we hamburgers gaan eten. Ik wil mezelf niet moeten verbieden om lekker te eten en af en toe te snoepen. Ik weet dat dat vast veel beter zal helpen, maar dat houd ik nooit vol. Dus ik mag 1 keer snoepen per dag. Ik eet eigenlijk grotendeels hetzelfde, maar dan met minder suiker en alles met mate. En dat voelt eerlijk gezegd ook wel goed. Het is wel de bedoeling dat ik dit voor langer dan een paar weken vol houdt, dan moet je het wel een beetje leuk houden.
Tot nu toe ben ik dus heel positief en ik heb ik nog steeds de goede moed om dit zo lang mogelijk vol te houden. Nu ik er een beetje van geproefd heb, wil ik wel meer. Ik snap niet waarom ik steeds vergeet hoe goed het voelt om gezond te doen.
En daarnaast voel ik me over het algemeen blijer en heb ik meer zin om dingen te doen. De afgelopen tijd heb ik mezelf een beetje tegen gehouden. En afgelopen week is bij mij steeds meer de knop omgegaan om gewoon meer te gaan doen. Meer plezier te maken en mezelf niet tegen te houden. En dat helpt ook bij mijn andere lessen. Ook daar moet ik hard voor werken, maar ik loop er nu niet meer voor weg. Hard werken is goed, daar wordt je alleen maar beter van.

You Might Also Like

0 reacties