Mei middagdutjesmaand.

mei 15, 2015


Het is weer mei. En ik heb van mei een officiële feestmaand gemaakt. Mei is middagdutjes maand. Ik houd namelijk nogal van middagdutjes. Misschien vind ik het zelfs lekkerder dan chocola.
Het is niet dat ik er heel erg voor kies wanneer ik een middagdutje doe. Het overkomt me gewoon. Soms heb ik ineens, midden op de dag, instortingsgevaar. Dan heb ik ineens zo'n instortmoment dat ik niet meer wakker kan blijven. Zo slaap ik op de gekste plekken.
- Op de verwarming op school in de kantine die vol zit met mensen. Het is alleen zo moeilijk dat je, als je wakker wordt, weer moet participeren in het dagelijkse leven en weer gewoon naar de les moet. - Op de vensterbank bij een vriendin. Ze woont in een kubuswoning, dus de vensterbanken zijn gelukkig best wel breed. We gingen, met z'n drieën, even gezellig bij haar lunchen. En voor we het wisten, lagen we te slapen, op het hout, in de zon. Niet zo gezellig maar wel heerlijk!
- Tijdens de les, maar dat probeer ik zoveel mogelijk tegen te houden. Ik ben echt geïnteresseerd, maar ik kan gewoon mijn ogen niet open houden. Het spijt me intens en het is heel gênant. Ik kan er gewoon echt niks tegen doen.
- In elk vervoersmiddel waar ik zelf niks hoef te doen. Dat begint best een probleem te worden. Ik kan namelijk niet meer in de trein zitten zonder in slaap te vallen. Al is het midden op de dag, ik zal slapen. Dat is eigenlijk niet eens zo comfortabel (auw stijve nek). En ook niet zo handig, omdat ik bij iedere halte wakker schrik.
Hoe dan ook zijn middagdutjes zelfs dan heerlijk en word ik uitgeruster wakker dan als ik de hele nacht in bed heb gelegen. Mijn bed is het lekkerste ding dat ik in mijn huis heb, toch horen middagdutjes niet in bed. Die horen op gekke plekken zoals op de bank voor te tv, of terwijl je aan het leren bent (ik ben een keer, tijdens het leren, met al mijn boeken op schoot, zittend en dus scheef, in slaap gevallen. Good job).
Maar hoewel ik lekker uitgerust ben na mijn middagdutje, heb ik wel altijd weer even nodig om op te starten. Als ik dus wakker wordt na mijn middagdutje in de trein, omdat ik bij mijn station ben, slof ik over het station, totaal de weg kwijt.
Het is ook niet zo dat ik te weinig slaap, dat ik het middagdutje nodig heb. De vakantie zit er net op en we hebben alweer een vrije dag gehad gisteren. Ik zou juist frisser moeten zijn dan ik in weken geweest ben. Maar precies deze week heb ik meer middagdutjes gedaan dan normaal.
En daarom doop ik mei tot middagdutjesmaand. Dat iedereen maar extra veel heerlijke middagdutjes mag doen en er extra van mag genieten! Dat ga ik zelf zeker doen.

You Might Also Like

2 reacties

 1. Haha, ik vind het knap hoe je overal zo in slaap kan vallen! Ik zou dat namelijk nooit kunnen. Wel lekker hoor, even wegdommelen. Zo nu en dan heb je dat echt even nodig. Geniet van je middagdutjes, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het ook best een talent van mezelf :)
   Dankjewel! Liefs.

   Verwijderen