Vanaf nu ben ik sterk.

mei 18, 2015


Na een dag naar school (ja echt, op zondag, harde werkers) trokken we onszelf terug in de kubus met een hele grote berg voedsel. We praten, aten, dronken, keken Friends en hadden het gezellig. We genoten van het leven, zoals wij het kunnen leven. Veel te laat voor het energielevel van mijn iPhone en van mezelf vertrok ik naar huis, met de smaak van guacamole en Black Angus gehakt nog op mijn tong.
Thuis kleed ik mezelf om en stap ik uitgeput in bed. Ik voel me net bejaard, zo moe ben ik. Bejaard en saai. Ik ben een saai mens. Al veel minder saai dan ik jaren geleden was, maar nog steeds saai. Ik voel me dik en oud. Ik word dik en oud.
Ik droom altijd wel over fit zijn. Als ik in bed lig, maak ik zin om gezonde recepten te proberen en rondjes hard te lopen in goede sport-outfits. Toch stel ik het echt alweer een jaar uit om echt iets aan mijn gewicht te doen. Na de laatste faal, is een serieuze poging er niet weer geweest. Ergens denk ik dat ik van de zomer ineens miraculeus heel erg af ga vallen en heel erg gezond ga doen. Iedereen weet dat dat niet gaat gebeuren en dat ik me er echt toe moet zetten.
Dat is eigenlijk het grootste probleem, ik moet me er echt toe zetten. Ik wil al weken weer afvallen, maar ik laat me steeds weer verleiden door chocola. Ik kan het gewoon niet laten liggen, althans, dat houd ik mezelf voor. En hoe komt dat? Omdat ik zwak ben. Ik ben een zwak mens die geen verleidingen kan weerstaan en daardoor word ik dik en oud.
En hoewel ik veel beweeg, ben ik fysiek niet fit genoeg. Ik heb altijd veel bewogen, zelfs meer dan ik nu doe (zeker 7 uur per week). Daardoor heeft het niet zoveel effect meer als ik zo slecht blijf eten. En toch stel ik al weken uit om echt op die crosstrainer te gaan zitten die in de school aanwezig en gratis is. En heb ik al weken een sasweek en eet ik alles waar ik zin in heb.
En ineens, nog misselijk van de brownie die ik vanavond naar binnen gedouwd heb, vind ik het genoeg geweest. Ik ben er klaar mee. Ik wil geen zwak mens meer zijn. Vanaf nu ben ik sterk. Vanaf nu weersta ik verleiding en houd ik me aan mijn afspraken. Al die fitte vrouwen zien er zo gelukkig en sterk uit. Ik wil dat ook zijn. Ik kan dat ook zijn. Het is klaar met het excuus 'maar ik leef en ben gelukkig', vanaf nu ben ik sterk. Ik wil en zal afvallen en eruit komen te zien als al die mega prachtige, sterke vrouwen.
De meeste mensen zullen me uitlachen na het lezen van deze blog. Zij weten hoeveel ik van eten houd en hoe ik nooit stop. Ik weet zelf ook wel dat de kans op falen groot is. Maar ik wil in ieder geval niet meer verschuilen achter  'ik kan het gewoon niet', want ik kan het wel. Ik kan ook een gezond iemand zijn. Waarom zou ik niet kunnen wat een ander wel kan? En ik zal vast honderd keer falen en me toch stiekem chocola eten, als ik maar daarna weer sterk kan zijn.
En omdat ik zelf ook nog wat overtuiging nodig heb, plaats ik hier wat foto's ter inspiratie. Wie weet wordt het doorzettingsvermogen wat getriggerd.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Je kunt het meid! Bij mij is ook eindelijk de knop om en voel me veel beter daardoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik ben benieuwd wat ik allemaal kan bereiken. Jij ook succes!

      Verwijderen