I'm obviously not a model.

juni 17, 2015


Na een aantal outfitshoots, wilde ik iets nieuws proberen. Ik zie vaak prachtige foto's op blogs voorbij komen en ik wilde dat ook.
Ik ben nogal verslaafd aan Tumblr en ik zoek Tumblr ook vaak door voor de dagelijkse dosis inspiratie. Een paar weken geleden stuitte ik op deze prachtige foto's.


Toen dacht ik, dat kan en wil ik ook! Gewoon een mooie meid zijn in een chille trui. Gewoon mooie, spontane foto's die mijn natuurlijke schoonheid laten zien. Oké, I'm obviously not a model. Maar ik bedacht me dat het toch niet zoooo moeilijk kon zijn om een beetje fotogeniek te zijn.
Dus ik zocht een vintage
trui uit, ging op zoek naar een mooie witte muur en veel licht en ging zitten. Het leek niet zo moeilijk. Gewoon zitten, niks doen en foto's van je laten maken. Het resultaat bleek alleen niet helemaal wat ik gehoopt had. Mijn natuurlijke schoonheid bleek een bitchy resting face en lachen als een paard te zijn.
Dus ik werd een beetje ongelukkig van het resultaat, het was gewoon niet helemaal zoals ik me voorstelde. 
Toch heb ik er nog een aantal foto's uit kunnen pikken die ik toch wel mooi vind. Nee, ik ben geen model en nee, de foto's zijn lang niet zo mooi als mijn voorbeelden. Maar ze zijn ook niet lelijk. Oké, sommigen wel, maar die houd ik lekker voor mezelf. Sommigen zijn best wel oké. 
Ik heb alleen nog niet het perfect Photoshop programma gevonden om dat te bewijzen. Want dat is ook nog een verschil tussen mijn foto's en die van de meiden hierboven.
Maar dus toch, deel ik bij deze met jullie het resultaat van mijn minimalistische fotoshoot. De foto's die wel, soort van, gelukt zijn. 
En nadat ik mezelf weer bij elkaar had geraapt en 100x mijn excuses aan had geboden aan Romy, omdat het echt niet aan haar lag dat ik niet tevreden was, kon ik gelukkig ook weer lachen.
Nog steeds als een paard, maar in deze foto accepteer ik het maar.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Je moet ook wel een erg goede fotograaf zijn om zulke foto's te maken hoor! De belichting in je voorbeeldfoto's is echt perfect, daar zijn wel wat softboxes en reflectieschermen aan te pas gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ook zo. Het leek gewoon allemaal zoveel makkelijker dan het was haha.

   Verwijderen
 2. Wat Ilse zegt :D ik durf te wedden dat het maken van die voorbeeldfoto's veel minder zorgeloos is geweest dan het sfeertje wat eromheen hangt! En die eerste foto (met je gezicht naar voren, en je lacht) is hartstikke mooi hoor. Als ik me laat fotograferen op een witte muur met een lazy sweater ziet het er bij lange na niet zo uit, haha.

  BeantwoordenVerwijderen