Maatje Walrus

juni 28, 2015Ik heb lang getwijfeld of ik deze blog wel moest delen. Ik heb al een blog klaarstaan die over dit onderwerp gaat, maar ik heb nog niet het lef gehad om op de knop 'Publiceren' te drukken. Ik ben een persoonlijke dingen-deler. Mijn blog gaat over dingen die ik meemaak en waar ik aan denk en wat ik kwijt wil. En op de een of de andere manier wil ik dit toch heel graag kwijt. En de drang tot delen leidt ertoe dat ik nu weer een blog schrijf.
Ik wil dit graag delen, omdat ik een beslissing genomen heb waar ik super blij mee ben. Ik wil er open over zijn. Ik wil mensen kunnen helpen met hun beslissing om beter in hun vel te zitten. Ik wil open zijn over waar ik onzeker over ben en wat er in mij om gaat. Ik snap zelf ook niet zo goed waarom ik dit soort dingen wil delen, maar ik wil het graag. Wie weet help ik met deze blog iemand die met hetzelfde zit als ik. Of beantwoord ik vragen van mensen. Ik wil het gewoon toch graag delen.

Een BH kopen was voor mij altijd een hel. Ik heb uren in de pashokjes van de Hönkemuller doorgebracht en heb meerdere keren de hele winkel aangehad. Om er vervolgens achter te komen dat er eigenlijk niks echt goed paste, behalve die felblauwe bh met veel te veel kant die nooit mooi onder mijn zwarte shirtjes zou staan.
Daarbij koos ik sowieso liever voor basic ondergoed. Een sexy setje past niet zo bij mij. Ik wil mijn borsten niet per se als sexy bestempelen. Eerder walrus. Maatje walrus.
Al sinds mijn zestiende twijfelde ik of ik iets aan mijn F cup wilde laten doen. Niet alleen door mijn rugklachten die een staat van zijn geworden zijn, maar ook doordat ik me gewoon zo ongelukkig voel met mijn borsten. Ze passen niet bij mij. Ik heb ze nog nooit mooi gevonden en ik verstop ze liever. Daar ben ik ook aardig goed in geworden, vandaar dat mensen vaak niet zien dat mijn borsten zodanig groot zijn, dat ze me beperken in wat ik wil doen. Want dat is wat er gebeurd, mijn borsten beperken me in wat ik wil doen. Ik dans, ik ben een redelijk sportief mens (niet gelijk lachen mensen die me kennen) en ik wil niet altijd mijn borsten in moeten tapen voordat ik kan springen. Ik wil niet meer moeite hebben met rechtop staan, omdat mijn borsten te zwaar zijn. Ik wil niet meer mijn veel te dure sportbh moeten dragen op het toneel, waardoor al mijn kostuums aangevuld worden door een dikke lelijke rand bh en totaal geen figuur meer. Ik wil er gewoon uit zien zoals ik me voel.
4 jaar lang heb ik getwijfeld voordat ik mijn definitieve besluit nam. Ik was altijd heel bang dat ik het eng zou vinden of er heel erg tegenop zou zien. Maar aanstaande vrijdag staat mijn borstverkleining gepland en ik heb nog geen moment spijt gehad. Ik ben nog niet bang, ik zie er nog niet tegenop. Ik heb er eigenlijk alleen maar heel veel zin in. Want straks gaat al mijn kleding anders vallen, kan ik weer een heleboel shirts kopen die beter aansluiten bij mijn vormen. En hopelijk neemt het een deel van mijn rug, schouder en nek-problemen weg. Het zal echt niet alles oplossen, maar hopelijk wel iets.
Natuurlijk is het eng dat er altijd complicaties aan deze best wel zware operatie zitten. En ik vind het wel vervelend dat ik de hele zomervakantie niks tot weinig kan doen, omdat ik mijn armen niet op mag tillen. Maar ik vermaak me wel. Ik heb bergen series die ik nog wil kijken en boeken die ik nog wil lezen. En na de vakantie kan ik dan weer vol aan de slag. Dit keer zonder me te voelen als een walrus.
Ik ben zo tevreden over mijn beslissing om actie te ondernemen, dat ik er heel open over ben. Iedereen die ik erover vertel is ontzettend lief en ik heb alleen maar steun om me heen. Gelukkig wordt mijn operatie ook helemaal vergoed en is er dus eigenlijk weinig waar ik me zorgen om moet maken.

Ik weet dat dit een hele persoonlijke blog is om te plaatsen. Waarschijnlijk verklaren mensen me voor gek dat ik dit met de hele wereld deel en dat mag. Maar ik wilde het gewoon kwijt. Dit is wat er in me om gaat. Dit is waar ik mee bezig ben. En ik heb me er nog geen moment voor geschaamd. Want ik ga eruit zien zoals ik me voel en ik kan daar alleen maar heel trots op zijn. En het van de daken schreeuwen. Dus bij deze.

You Might Also Like

8 reacties

 1. Weetje, ik ben altijd zo blij met een 'like'-knop. Dat je graag iets wil zeggen, maar je weet niet precies wat (mijn hoofd in general). Dan heb je die knop. Dus. Ik 'like' dit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Stoer om dit te delen! Mijn eerste bijbaantje was in een lingeriewinkel en ik heb veel borsten gezien in die jaren! Ik kan me dus (niet uit eigen ervaring want zoveel heb ik zelf niet, maar wel door de dingen die ik gezien heb bij klanten) heel goed voorstellen dat je er last van kunt hebben!
  Hopelijk valt de operatie mee en herstel je snel! Heel veel succes en sterkte met alles! Je blijft wel bloggen van de zomer toch? ^.^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Heel erg lief! Ja, ik blijf zeker bloggen, maar houd ook lekker in de gaten wat ik wil delen en wat niet. Maar ik heb in elk geval genoeg tijd om wat leuke posts te bedenken, en ik ga ook weer een paar dagen vloggen. Dus het zal niet stil blijven! Leuk dat je me blijft volgen! Liefs.

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend dapper dat je dit gewoon deelt! Ik vind het heel fijn om dit soort dingen te lezen van mensen die ik heel erg bewonder zoals jij. Dit gewoon doen en daar voor uitkomen vind ik heel bijzonder. Niet dat het iets is om je voor te schamen, juist niet als je er last van hebt vind ik het alleen maar goed dat je dit doet. Wel superjammer dat je dit jaar dan niet meegaat op kamp, maar dit is wel echt belangrijk natuurlijk. Heel veel succes bij de operatie, ik kijk nu alweer uit naar je volgende blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Good for you Britt! En chapeau dat je het zo open deelt. Niets mis mee toch? Heel veel succes, ik wens je een heel spoedig herstel en nog veel meer plezier van je 'nieuwe' borsten straks! Op naar nog meer dansplezier, zeg ik . En als er gesjouwd moet worden, weet je wie je moet bellen :)

  BeantwoordenVerwijderen