De 'begin van het jaar-motivatie kick'.

augustus 16, 2015


Over 2 weken begint de school alweer! Het is bizar hoe snel de vakantie gegaan is. En ik maar denken dat ik alle tijd van de wereld had. En na wekenlang op de bank liggen, me volvreten, honderden afleveringen Grey's Anatomy kijken en een beetje leuke dingen doen, ben ik er wel weer klaar voor om hard te gaan werken. Ik lijd aan de 'begin van het jaar-motivatie kick'. Dit heb ik ieder jaar. Het is de motivatie kick om hard te werken, echt eens georganiseerd te zijn en geen geld en tijd te verspillen aan onzinnige dingen. Deze motivatie-kick is er alleen als school nog niet begonnen is en ik kan je nu alvast vertellen dat het over 2 weken waarschijnlijk zo weer verdwenen is.
Maar voor nu heb ik allemaal wilde en goede plannen om een georganiseerd en gezond schooljaar tegemoet te gaan.

1. Meer sporten.
In november moet ik een solo-concert doen met daarin een dans+zang nummer (dan moet je dus zingen en dansen tegelijk) en ik weet nog niet hoe goed ik daarin ga zijn. Ik weet in ieder geval dat ik, met de conditie die ik voor de zomer had, waarschijnlijk het eind van het nummer niet haal. En daar komt ook nog eens bij dat ik de afgelopen anderhalve maand geen inspanning mocht leveren en dus dat kleine beetje getraindheid (dat is geen woord) dat ik had, verloren ben. Als ik mijn nieuwe rooster moet geloven, heb ik genoeg tijd volgend jaar om iets uit te gaan voeren en er zijn gratis train-machine-dingen op school om me erbij te helpen. Dus je zou denken dat er niks is wat me hiervan gaat weerhouden, toch?

2. Gezonder eten.
Ik hoor jullie denken: 'Britt, dit is echt al de honderdste keer dat je op je blog zet dat je af gaat vallen en it didn't happen.' Ik weet het. Ik schaam me diep. Ik buig altijd weer voor de chocola en de chips en de gezelligheid. Ik ben zo slecht in gezond eten. Extra sporten gaat nog wel, maar dat eten...
Het grootste probleem is eigenlijk dat ik ten eerste geen tijd en/of zin heb om te koken en boodschappen te doen, dat is al redelijk problematisch. En ten tweede weet ik gewoon niet wat ik wel en niet kan eten en in welke hoeveelheid.
Maar ik wil dit jaar echt stappen ondernemen om beter te gaan eten. Ik heb me ingeschreven bij Hello Fresh, een bedrijf dat verse producten bij je aflevert in precies de goede portie. Ik hoop dat dat me zal helpen ook echt goed avond te eten, met groente. En misschien ga ik koken dan ook meer waarderen (ik betwijfel het nog steeds). En daarnaast is er een gratis diëtist bij mij op school aanwezig (I know, droomschool). En ook al vond ik zelf altijd dat ik dat niet nodig had, is het misschien toch wel handig om daar eens gebruik van te gaan maken. En misschien lukt het me dit keer dan echt.

3. Een agenda/dagboek bijhouden.
Mijn lesrooster wordt automatisch in mijn Mac Agenda geladen, wat natuurlijk super handig is. Dus eigenlijk maak ik daarin al mijn planningen en is dat mijn agenda. Daarnaast had ik altijd een boekje voor school waar ik aantekeningen van lessen in maakte.
Dat houd ik zo, want het was erg handig. Maar ik mis nog 1 ding in deze wat ik ooit wel in een agenda deed: herinneringen bewaren. Natuurlijk maak ik wel foto's en zet ik dingen op Facebook. Maar er zijn zoveel leuke herinneringen die ik vergeet. Het lijkt mij heel leuk om van mijn notebookje een soort dagboek te maken. Dus zoals ik per dag aantekeningen maakte, ook quotes erin te schrijven, foto's uit te printen of bijvoorbeeld bioscoopkaartjes in te plakken. Ik ga zoveel naar het theater dat ik niet eens meer kan onthouden waar ik allemaal geweest ben. Het lijkt me heel leuk om dat op deze manier een beetje te onthouden.
Waarschijnlijk ben ik hier straks veel te lui voor, maar het is een ambitieus idee.

4. Minder geld en tijd verspillen aan nutteloze dingen.
Ik houd van zitten. Ik kan echt uren in de kantine zitten en aanhikken tegen dingen die ik eigenlijk moest doen, waardoor ik het 's avonds ineens heel druk heb. Ik zou echt zoveel op school kunnen doen, maar ik ga liever even de stad in om koffie te halen. En zo verspil ik eigenlijk heel veel geld en tijd. In de ideale situatie, zou ik alle tijd die ik nodig had voor dingen, overdag inplannen. Dus op school zo veel mogelijk werk doen, zodat ik 's avonds tijd heb om rustig te koken en dan op de bank te ploffen en zo up-to-date te blijven met series en films.
Helaas wint de gezelligheid het vaak van het studeren. En is er 's avonds niemand die me overhaalt om toch even mee te gaan. Of die mij aanzet tot een bezoekje aan de Bagels en Beans. Maar het is weer het proberen waard.

5. Meer vloggen.
Ik ben verslaafd aan mijn nieuwe camera en ik vind vloggen zo ontzettend leuk. Ik snap niet zo goed waarom, want in mijn blogs kan ik mijn leven nog iets interessanter maken dan het is en in een vlog laat ik zien hoe het echt is (dus echt niet zo interessant), maar ik vind het gewoon heel leuk om heel mijn leven online te zetten of zo. Ik zou daarom het liefste vanaf nu wekelijks gaan vloggen.
Helaas betwijfel ik of mijn schoolgenoten en vooral mijn docenten dat erg op prijs zullen stellen. Ik wil niet mensen filmen die liever niet op beeld willen komen en om altijd met een camera in je hand lessen te volgen is ook niet echt handig lijkt me. Daarnaast kost monteren zoveel tijd wat ik niet ga hebben.
Maar toch zou ik het liefst veel meer vloggen. Ik kan niet beloven dat ik iedere week iets leuks ga doen, waar ik een vlog van kan maken. Maar het lijkt me wel heel leuk om meer dingen te gaan filmen. Al zijn het kleine dingen, een avondje weg of whatever. Het lijkt mij een heel leuk idee en maakt mij heel enthousiast. Wat vinden jullie?

Zoals ik al eerder zei, deze dingen maken me nu enthousiast, maar ik ben ze waarschijnlijk tijdens mijn eerste schooldag alweer vergeten. Maar hoe dan ook heb ik best wel zin om weer naar school te gaan. Ik ben op de helft van mijn opleiding! En ik ga me de komende tijd dus richten op mijn solo-concert, waar ik echt super veel zin in heb.
Dit had weer een korte blog moet worden (punt 6. kortere blogs schrijven) maar dat kan ik weer eens niet. Ik ga nog even door met van mijn vakantie genieten en een soort van de uren proberen te werken die ik de afgelopen weken niet gewerkt heb.

Hebben jullie al plannen voor na de vakantie?

You Might Also Like

6 reacties

 1. Hou op met me hoor. Het is echt veel te vroeg voor dit soort blogs en ik houd er niet van hoe jij de koffie gaat afzweren... We kunnen ook gewoon zelf koffie gaan branden op de 10e ofzo.

  VAKANTIE!

  De Anoniem Piet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Punt 6 kortere blogs schrijven ben ik niet mee eens :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ahh dankjewel! Heel lief van je! Mijn blogs zullen toch ook niet snel korter worden denk ik. Ik ben niet zo goed in dingen kort en bondig opschrijven ;)

   Verwijderen
 3. Misschien een idee voor punt 3, koop een glazen pot, en elke keer als je iets heel leuks of bijzonders hebt meegemaakt of trots op jezelf bent ofzo, schrijf je het op een briefje, en schrijf je erbij wanneer het was en met wie. aan het einde van het jaar heb je dan een pot vol met briefjes met leuke herinneringen en kun je ze in een schriftje plakken ofzo. in ieder geval leuk aan het einde van het jaar om alles nog eens terug te lezen!

  en punt 6 ben ik het ook totaal niet mee eens, hoe langer je blogs hoe beter! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat een leuk idee! Ik heb alleen even tijdelijk geen geld voor een pot ;). Maar het boekje gaat tot nu toe ook nog goed ;)
   Ahh wat lief, dankjewel!

   Verwijderen