De charme van uitgaan.

augustus 15, 2015


Ik ben een saai mens. Schijnbaar. Mensen vinden mij altijd een saai mens. Waarom? Omdat ik van slapen en films kijken houd. Omdat ik liever lekker op de bank zit dan ergens heen ga. Omdat ik uitgaan saai vind, daarom ben ik een saai mens.
Gisteren trapte ik er weer in. Ik zat heerlijk op de bank, met mijn japanse puzzel, ik ben zo verslaafd dat het niet meer oké is, een zak chips, doritos sweet chili kan ik gewoon niet weerstaan, en Insurgent, ik ben een film-herkijken, ik kijk liever films 1 of 2 of 3 of 10 keer, dan dat ik een nieuwe kijk, toen mijn zus me whatsappte of ik mee ging stappen die avond. Ik was niet gelijk enthousiast. Stappen maakt me niet gelijk enthousiast. Ik ben een slaper en een bankhanger. Ik heb niet altijd zin om actief te zijn. En toen kwam die gedachte: 'Misschien wordt het wel heel leuk. Lekker dansen, honderd mannen die me omringen en vragen om mijn aandacht, lekkere drankjes. Zo slecht kan het toch niet zijn?' Dus voor ik het weet sta ik in de Danzig, met leuke outfit inclusief rode lippenstift. Wijntje in mijn hand, ik blijf niet zo'n wijndrinker, ik krijg zo'n dorst van wijn, doe mij maar gewoon cola, struikelend over mijn eigen voeten, ik snap niet hoe je moet dansen op die muziek met zo weinig ruimte, ik kan alleen met mijn voeten stampen en hopen dat mijn armen en mijn torso normaal meebewegen, met honderd mensen tegen me aan, er was een moment dat een man me van achteren greep..., en met een temperatuur van minstens 100 graden. En ik verveel me. Het was echt wel leuk, een half uurtje, ik sta hier nu iets meer dan een uur en ik kan me er niet meer toe zetten om het leuk te vinden. Het is al kwart over 1, en ik ben standaard gewoon om 12 uur moe, ik snap de effecten in de muziek niet, zit ik er net lekker in, is er weer zo'n weirde pauze waarin ik helemaal instort, en ik heb geen 100 mannen om me heen, ik heb er wel 1 impressed door mijn shuffle-moves, maar daar bleef het ook wel bij. Ik stap een beetje op de muziek en kijk om me heen. Wat doen al die mensen hier? Sommigen gooien zich helemaal in het dansen, maar ik zou dat nooit zo de hele nacht volhouden. Maar de meesten staan maar een beetje, wiegend op de muziek, om zich heen kijkend. Er is niks om naar te kijken. Ik kijk liever naar TLC. Dus om kwart over 1 ben ik er wel weer klaar mee. Ik ben er weer ingetrapt. Ik ben uitgeput, compleet bezweet, zwoksels, zwug, zwip, zwalles, uitgedroogd, ook al heb ik drankjes gedronken van 4 euro......, en verveeld. En dat ik dan de party-pooper ben, omdat mijn zus me echt niet alleen naar huis laat rijden, wat kan er gebeuren?, vind ik natuurlijk echt super vervelend. Maar ik wil gewoon echt graag naar bed. Ik vind het gewoon te saai om uit te gaan.
Is het gek dat ik me meer vermaak thuis? Met chips, cola, lees: thee, en films of een goed boek, at the moment: The Gift van Lewis Hyde, aanrader (zelfs na alleen de inleiding gelezen te hebben)? Thuis kan ik een hele fles drinken halen voor de helft van 4 euro. Thuis kan je elkaar tenminste verstaan als je iets zegt. En kan je je ogen eruit lachen, omdat je de grap gehoord hebt die de ander vertelde.
Ben ik saai als ik het leuker vind om gewoon een normale avond te hebben met vrienden? Zitten, praten, vreten en samen zijn? In plaats van in een kringetje staan te dansen, moeten letten op mensen die compleet dronken zijn of zomaar met iedere man mee zouden gaan en je volstoppen met veel te dure alcohol? Het ligt niet aan het gezelschap, want die is hetzelfde in beide situaties. Het gaan om de plek. Ik snap niet de charme van uitgaan. Ik vind er gewoon weinig aan.
Vroeger schaamde ik me daar altijd voor. Ik was een tiener, ik moest toch houden van uitgaan, zoals iedereen dat schijnt te doen? Ik hoor er niet bij als ik uitgaan niet leuk vind.
Nu heb ik mijn mening veranderd. Ik vind het gewoon niet leuk. Dan ben ik maar een saai mens. Ik geniet van andere dingen. Niet iedereen vindt hetzelfde leuk en ik vind dit niet leuk. Dat is oké. Ik houd van slapen en vreten en lachen. Dat maakt me niet saai. Dat maakt me anders.

You Might Also Like

8 reacties

 1. Beetje pep erin gooien doet wonderen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En met pep bedoel je wat? Ik hoop geen drugs, want dat doe ik echt (engel) haha.
   Bedankt voor je reactie.
   Liefs.

   Verwijderen
 2. Ik vind er ook helemaal niks aan, om de redenen die jij ook al aangeeft ja. Laat mij maar gewoon een film kijken met vrienden of eventueel een terrasje pikken waar je elkaar wel gewoon kunt verstaan, maar de kroeg in, nee bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dat. Geniet ik veel meer van.
   Bedankt voor je reactie.
   Liefs!

   Verwijderen
 3. Ik vond/ vind er ook niets aan. Lekker thuis op bed/ bank met een frisdrankje (ik drink geen alcohol) iets lekkers (chips, chocolade of drop) en iets leuks kijken (voetbal bv, maar tlc gaat er ook in). Kost veel minder en ik heb na afloop geen hoofdpijn van de k.... muziek. Daarom hou ik ook niet van schholfeesten om op te passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja drop doet het ook altijd goed. Dan stop ik echt niet voor de zak leeg is. Voetbal ben ik dan weer niet zo voor te paaien haha. Schoolfeesten zijn gelukkig niet tot heel laat.
   Liefs!

   Verwijderen
 4. Welkom bij Team "Saai"! Ik ga ook zoooooveel liever de hele avond tv kijken of Bloggen of slapen of whatever dan dat ik drie uur lang in een of andere zweettent tegen degene voor/naast/achter me aan moet staan 'dansen' omdat er simpelweg geen plek is. Jemig haha! Af en toe vind ik het wel leuk, maar ik snap niet hoe mensen dit elk weekend (lees: drie dagen achter elkaar) kunnen doen. Whoa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja laten we Club "Saai" starten. Een uitgaansplek waar je lekker mag chillen op de bank, tv mag kijken en het gezellig mag hebben.
   Ik ga inderdaad af en toe uit en dan is het soms wel leuk. Maar elke week, alsjeblieft niet.
   Bedankt voor je reactie. Liefs!

   Verwijderen