Het is weer maandag.

augustus 24, 2015

Versuft kijk ik om me heen. Ben ik nou alweer in slaap gevallen? (Ik lag de hele metrorit ook alweer te knorren, no judging). Ik heb deze rit al zo vaak door het raam gezien, dat het interessanter is om naar andere mensen te kijken. Er zijn niet echt hele vreemde types in de tram vandaag. Iedereen is vrij normaal. Ik zou die schoenen persoonlijk niet aangetrokken hebben, maar dat is een detail.
Hetgeen wat eigenlijk het meeste opvalt is dat iedereen er net zo verlept en uitgeput uit ziet als ik. Mensen gapen, wrijven in hun ogen. En ik kan alleen maar denken: 'Monday hit us hard again'.
Voor veel mensen is dit waarschijnlijk de eerste maandag na de vakantie. Ik vind zelf dat ik nog drie dagen vakantie heb omdat ik nog twee dagen "vrij" ben (3 hoeraatjes voor avondwerk en overdag series kijken), maar ik moest vandaag wel weer naar school. Ik was namelijk buddy (hé buddy!) en begeleidde de nieuwe eerstejaars bij hun allereerste dag.

Dit 'Les Miserables' moment kon ik jullie niet onthouden.
En terwijl ik vandaag niet eens zo heel hard gewerkt heb (oké wel echt een grote wandeling door de stad gemaakt en energie in andere mensen gestoken enzo, maar dat terzijde) en toch ben ik alweer helemaal ingestort. Het regent, ik ben moe, ik heb honger en monday's a bitch.
Heeft iemand eigenlijk ooit naar maandag's kant van het verhaal geluisterd? Eigenlijk is het heel zielig. Iedereen heeft al een mening over maandag, voordat ie er is. En hoe erg hij (ik heb maandag bij deze mannelijk verklaard) iedere keer weer ook probeert om het goed te maken, iedereen heeft van tevoren al een hekel aan maandag. En eigenlijk is dat heel zielig. Maandag kan er ook niks aan doen. Maandag wil gewoon bestaan, meer niet.
Ook vandaag heeft de heftige regenbui op maandag ons maar heel even opgehouden. En hij probeerde toch zo veel mogelijk zon mee te sturen. Dat dat resulteerde in intens bipolair weer (regen maar wel hitte), kon hij ook niks aan doen. Maandag is gewoon een beetje minder handig (net als ik).
Maandag doet ook alleen maar z'n best. En ik wil hem een handje helpen om een iets minder gehate dag te worden. Ik wil iets doen op maandag op mijn blog (hoor ik daar nou een belofte aankomen, Britt. Zou je dat nou wel doen?) waardoor jullie gemotiveerd of geïnspireerd worden. Of in elk geval iets wat je laat lachen op de donkere en helse maandag(ochtend, maar dat is een iets te heftige belofte).
Misschien hebben jullie wel gezien dat ik al een paar maanden geen maandelijkse favorieten meer plaats, misschien ook niet (ook prima). Maar, ik plaats al een tijdje geen maandelijkse favorieten meer ;). Het werd meer een moetje dan een leuk artikel om te plaatsen en het inspireerde me niet meer. Is deze belofte dan niet heel dom, Britt? Ja, dat is het.
Maar ik wil graag de komende tijd proberen om op maandag iets op mijn blog te gooien dat leuk en gezellig en motiverend is. Dus niet mijn normale 'ik-houd-van-zeuren-en-mijn-leven-is-zo-zwaar'blogs, maar iets wat aanzet toch geluk. Dat kan een video, een foto, een quote, tips & tricks, of een heel sfeerverslag zijn, whatever. Iets dat mijn en jullie maandag weer een beetje beter maakt.
Over een naam voor deze column heb ik lang gebrainstormd, maar ik kwam niet verder dan: 'Maandag is aardag', 'Maandag gaan-dag' en 'Motivational Monday' (gejat van Sprinkle of Glitter Louise). Niet echt een succes dus.
Uiteindelijk koos ik voor de simpele doch krachtige naam: 'Het is weer maandag.'
Ik lig intussen heerlijk in bed deze blog te typen en te genieten van een kopje thee. En ik heb zin in dit schooljaar. En in nog een aflevering Grey's Anatomy.

You Might Also Like

2 reacties

 1. Het is weer maandag met een punt erachter komt bij de meeste mensen over als negatief, aangezien het voor de meeste mensen een negatieve dag is... Dus ik zou het aanpassen naar: Het is weer maandag!

  De uitroepteken doet het m

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het juist wel leuk dat mensen denken dat het negatief is, en er dan een heel vrolijke post komt! Tegenkleuren, ik houd dervan.

   Verwijderen