Het is weer maandag #2: Halina Reijn.

september 07, 2015

Ik werd dus met deze foto vergeleken. Op zich geen straf vind ik.
Ooit werd mij verteld dat ik op Halina Reijn lijk. Ik was nog best wel jong en had haar gezicht wel eens voorbij zien komen, maar ik wist niet wie zij was. En terwijl ik het op dat moment hard ontkende, is dat me altijd bijgebleven. Het heeft me toch ergens geraakt dat iemand me met haar vergeleek. Ik vind Halina op het eerste gezicht namelijk helemaal niet zo mooi. Ze is absoluut niet lelijk, maar ik moet altijd een beetje wennen aan haar gezicht. Op de een of andere manier is er iets dat zo bijzonder aan haar is, dat ik altijd even moet wennen aan naar haar kijken, voor ik haar schoonheid zie. En dat bedoel ik helemaal niet gemeen, juist niet. Ze heeft iets heel aparts, door deze eigenschap is ze interessant om naar te kijken. En ik hoop dat dat dus ook in mij gezien wordt.
Carice van Houten heb ik altijd beschreven als 'de beste Nederlandse actrice'. Ik blijf janken bij 'De Gelukkige Huisvrouw' en 'Komt een Vrouw bij de Dokter' en ik vind haar daarin briljant. Zeker ik, met mijn acteer struggles, haal daar veel inspiratie uit. Dus vooral voor Carice kocht ik het boek: 'Anti-Glamour'. En door dat boek maakte ik eigenlijk pas echt kennis met Halina Reijn. Gelijk vond ik haar geweldig. Haar openheid, haar eerlijkheid, haar echtheid en haar succes zijn dingen waar ik alleen maar over kan dromen.
Tegenwoordig heb ik het gevoel dat ik ongeveer de enige ben die haar echt geweldig vind. Iedereen om me heen heeft een diepgewortelde hekel aan Halina Reijn. En dat gevoel snap en deel ik absoluut niet. Ik zie haar 'lomp'-heid echt als eerlijkheid. Ze is een fantastische actrice en ze is totaal niet nep in mijn ogen, ook al zien mensen haar vaak zo.
Ik raak gemotiveerd van haar en mag alleen maar hopen dat ik nog steeds mag lijken op haar. Zo'n interessante, prachtige vrouw waar ik lang naar kan kijken, eerlijk, open, naakt, bloot, onzeker en niet bang om het uit te spreken, vechter, ook een beetje een loner. Ik herken mezelf in haar luiheid van het op de bank zitten en geen zin hebben in kleine klusjes. Ik herken mezelf in haar angst om controle te verliezen. Ik herken mezelf in haar angst voor seks. En ik herken mezelf in haar angst voor eenzaamheid. Ik herken mezelf toch echt een klein beetje in haar.
Afgelopen zaterdag was ze te zien in College Tour en ik vind het een hele motiverende aflevering. Halina vertelt en de leerlingen van de Amsterdamse toneelschool stellen hele interessante vragen. Dat ik de presentator niet zo kan hebben, nemen we dan maar voor lief. Maar ik heb ontzettend genoten van deze aflevering, en daarom wilde ik hem, voor deze tweede: 'Het is weer maandag' graag met jullie delen. Ik hoop dat jullie haar niet meer gaan haten, maar ook een beetje gemotiveerd raken door deze prachtige vrouw.
Oh, en een leuk detail, mijn liefste Chummy Romy zit in het publiek in der prachtige blauwe playsuit!

Om de aflevering te bekijken, klik je hier.
(Ik kan films van NPO gemist helaas niet in z'n geheel op mijn blog zetten, dus we doen het met en lelijke link. Laten we dat gewoon negeren en blijven lachen ;))

En ik wilde toch ook nog even laten zien hoe veel ik vind dat ik op haar lijk. Dus gingen mijn zus Anouk en in gisteren aan de slag om precies dezelfde foto te maken. Oké, bijna precies. Ik vind hem goed gelukt. We zouden zusjes kunnen zijn!
(Foto's en bewerktcredits naar mijn echte zuster, check her out!)


You Might Also Like

4 reacties

  1. Ik vind Halina Reijn geweldig, hoe jij over haar schrijft is zo mooi Britt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal gelijk! Ik mocht ook mijn vraag stellen bij college tour en ook de dingen die niet uitgezonden zijn waren heel open en eerlijk, ze is echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen