Lieve Romy: Herfst struggles.

november 07, 2015
Lieve Romy,

Ten eerste: I loved your Autumn Survivalguide blog. Ik begin langzaam te denken dat herfst mijn favoriete seizoen is. Ik houd van de kleuren van de bladeren in de herfst, ik houd van meerdere lagen kleding en ik houd van cosy koffie of thee drinken, meerdere keren per dag. Dat het dan af en toe regent, daar kan ik wel genoegen mee nemen. Maar er zijn een paar andere dingen aan herfst die me niet zo gelukkig maken.
Ten eerste had ik deze week mijn eerste verkoudheid te pakken. En een goede ook. Het is vervelend om de hele tijd zo vol te zitten met snot dat je er hoofdpijn van krijgt en dat belemmert je natuurlijk in je doen en laten, want je wordt sneller moe. Maar wat het aller vervelendste was, was dat ik niet kon zingen. En er werd maar weer bewezen dat ik zelden een les heb waar ik niet hoef te zingen. Niet kunnen zingen is heel irritant. En het heeft de stress voor het concert niet minder gemaakt, nu ik de hele week niet heb kunnen oefenen.
Ten tweede is daar dan het openbaar vervoer (ik weet dat ik eigenlijk ook gewoon moet gaan fietsen, maar vergeet dat even). Waarom zetten ze in de metro's/treinen/trams/bussen de verwarming zo hoog?! People are dying out here. Ik kleed me warm aan, omdat ik over straat moet en al verkouden ben dus mezelf zo veel mogelijk wil beschermen tegen meer verkoudheid. Dan moet ik een al overvolle metro in, omdat het nou eenmaal spitsuur is. Iedereen moet staan, ik heb drie tassen bij me en sta tussen twee net iets te dikke mensen in en dan staat de verwarming ook nog eens op zijn hoogst. Ik kom steeds compleet bezweet op school aan en heb dan echt geen opwarming meer nodig voor mijn dansles.... Mag ik de OV-bestuurders er even aan herinneren dat helemaal bezweet en warm naar buiten de kou in moeten echt nog slechter is voor je dan normaal? En dat, als ik niet kan zitten, ik op de helft van de rit een beetje onpasselijk wordt van de hitte. Ik zou bijna alleen dat zomerjurkje aandoen om het in de metro niet zo ontzettend heet te hebben.
Hetzelfde geldt trouwens eigenlijk voor winkels. Heel lief dat jullie ons een beetje op willen warmen, maar houd het acceptabel alsjeblieft.

Nou, verder kan ik dus best wel genieten van de herfst. Ik ga vandaag beginnen bij mijn nieuwe baan, spannend.

Ik zie je snel!

Likjes van Britt.

You Might Also Like

2 reacties