5 apps die je leven verbeteren.

januari 22, 2016

Met mijn gloednieuwe, gouden iPhone 6 (I love you so much) ben ik de hele dag in de weer. Ik tijdje getwijfeld of ik misschien een experiment voor mijn blog om eens een dag zonder mobiel te leven. Het zou toch best een lekker zijn me niet de hele tijd bezig te houden met wat anderen in een dag doen en welke jongen er nu weer in de buurt is. Toch zette ik het idee steeds niet door, omdat er ook dingen op mijn telefoon staan, waar ik niet zonder kan.
Wie communiceert er nog zonder whatsapp? Ben ik de enige die mijn volledige rooster en al mijn afspraken in mijn Mac Agenda heeft staan? En hoe weet ik of ik op tijd kom, zonder een reisplanner app?
Ik ben de laatste tijd een aantal nieuwe apps aan het ontdekken die het leven een stuk beter maken. Zowel makkelijker als gezonder. Ik kan alles we op gaan schrijven, maar tegenwoordig is er eigenlijk voor alles een app. En mijn telefoon heb ik toch altijd al in de buurt, dus even snel iets daarop invullen is veel handiger. En dan gebruik ik mijn geliefde iPhone dus echt niet alleen om de hele dag naar Instagram foto's te kijken.
Ik heb voor jullie op een rijtje gezet welke apps mij helpen om mijn leven te verbeteren:


1. Sworkit:
Ik heb ook vaak geen zin om nog te sporten naast school. Ik ga volgende maand toch echt een abonnement op de sportschool nemen, maar voor nu heb ik een andere, snelle manier om aan mijn lijf te werken. Sworkit is een app waarop een heleboel fitness (strength, cardio & strechting) en yoga oefeningen staan. De app stelt een programma voor je samen van 5 minuten. Zo kan je dus makkelijk elke dag even 5 minuten een workout doen. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld alleen yoga te doen of een workout voor gevorderden te doen. En je kan ook je workout verlengen naar bijvoorbeeld 10 minuten tot een uur. De oefeningen worden voorgedaan op de app en zijn makkelijk te volgen voor iedereen. Ik doe dit nog niet iedere dag, maar ik probeer het wel zo vaak mogelijk te doen. Af en toe doe ik bijvoorbeeld alleen een yoga workout en af en toe ga ik voor de gevorderden. En er is ook een workout for waking up, die doe ik ook graag.
Het motto van de app is: No Gym, No Excuse. En het is helemaal waar!
(En hoewel ik eigenlijk al helemaal lekker in bed lig, beloof ik hierbij plechtig straks nog even 1 5-minute-workout te doen).
2. Water Alert:
Water drinken is gezond. Het is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je huid. Dus wilde ik gaan proberen om elke dag genoeg water te drinken. Eigenlijk moet een mens per dag 2 liter water drinken. Ik wilde eens proberen of ik daaraan kwam. Daarom installeerde ik Water Alert, daarop kan je aangeven hoeveel water je drinkt. Je moet wel even je glazen nameten, maar dan kan je makkelijk bijhouden hoe veel je drinkt op een dag. Ik dwing mezelf nu iedere dag om bij die 2 liter te komen. En nee, dan reken ik mijn glazen wijn en flesjes cola natuurlijk niet mee. Wel reken ik thee en limonade mee, want dat is grotendeels water (en limonade drink ik alleen op mijn werk). Zo kan ik dus makkelijk bijhouden hoe goed ik mezelf verzorg op een dag.3. Expense:
Ik geef veel te veel geld uit. Hoe veel ik ook binnen krijg, ik zit aan het eind van de maand altijd krap. Ik begon te geloven dat ik nooit zou leren met geld om te gaan. En dat ik dus voor de rest van mijn leven te weinig geld zou hebben. Met Expense kan je je inkomsten en uitgaven bijhouden. Zo kan ik zien waaraan ik nou het meeste geld uit geef en waarop ik dus best wel eens wat mag besparen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze app pas sinds vandaag heb en dat ik Expense niet fantastisch vind werken (heb je tips? graag!). Maar hoe dan ook is een app die je financiën bijhoudt alleen maar handig.4. Goodreads:
Dit is best een bekende app, maar niet iedereen gebruikt het nog. Ik wil meer tijd maken om te lezen. Ik las altijd heel veel en nu ik studeer lees ik echt veel te weinig. Ik was altijd al fan van Goodreads, ik vind het heerlijk om alle pagina's af te struinen naar boeken die me interessant lijken. En mijn 'to read'-lijstje zit redelijk vol. Een heleboel dus nog om naar uit te kijken. Met Goodreads kun je dus aangeven welke boeken je nog wil lezen, maar ook welke je aan het lezen bent en welke je al hebt gelezen. Je kan boeken beoordelen, beoordelingen van anderen lezen en ook bekijken welke boeken jouw vrienden lezen en wat zij ervan vinden. Dat maakt mij ontzettend enthousiast om meer te lezen!5. Duolingo:
Ik ben weer helemaal into Duits leren. De lessen Duits op school gaan goed en ik probeer vooral mijn woordenschat te verbeteren. Dat doe ik bijvoorbeeld door Duitse films te kijken, maar ik doe het ook door Duolingo. Met Duolingo leer je een taal door spelletjes te spelen. Het klinkt heel kinderachtig, maar het werkt heel goed. Je kunt kiezen uit een heleboel talen en traint op betekenis, spelling en op uitspraak. Het is zo makkelijk om af en toe heel even Duolingo aan te zetten en weer even een 'level' te doen. En omdat het makkelijk begint heb je ook nog eens het gevoel dat je slim bent! Heerlijk!

Deze apps zorgen er dus voor dat ik mijn leven beter. Het is makkelijk te downloaden, gratis, altijd bij de hand en ook nog eens gezond/goed voor je. Dat zorgt ervoor dat jij niet alleen de hele dag Twitter aan het voorbij scrollen bent naar bijzonder nieuws, maar ook nog iets nuttigs met je iPhone doet.

Hebben jullie nog tips voor handige apps?

You Might Also Like

0 reacties