5 dingen die mij irritant maken.

januari 29, 2016

Natuurlijk is het belangrijk om je te focussen op alle dingen die goed en leuk zijn aan jou. Maar af en toe mag je je ook wel eens focussen op verbeterpunten aan jezelf. Natuurlijk irriteert iedereen zich wel eens aan zichzelf. En wat is er leuker dan een beetje zelfspot? Ik zet de minder leuke dingen van mij even op een rijtje:

1. Ik kan zo hard praten.
Je kent dat moment wel, dat je in de trein zit en dat je dan een gesprek hebt en dat er dan 1 iemand is die daar heel hard overheen blert. Ik ben diegene. Vet irritant. Zeker als vrienden 100 keer moeten vragen of ik alsjeblieft iets zachter kan praten. Ik kan het gewoon niet. Niet lang tenminste. Uiteindelijk gaat, uit enthousiasme, die scheur toch weer over en schalt mijn stem toch weer door de hele coupe. Awkward en vet irritant.


2. Ik kan niet eten.
Ik kan niet echt goed koken. Maar als ik dan gekookt heb, kan ik het echt niet opeten zonder te morsen. Ik heb altijd wel een vlek op mijn kleding of op de tafel/stoel/bank/vloer. En na het eten zit altijd heel mijn gezicht onder. Je zou denken dat ik die grote mond waarmee ik altijd zo hard schreeuw in de trein bijna niet kan missen, maar toch lukt het me steeds om er toch net naast te mikken.

3. Ik kan geen geheimen bewaren.
Dat ik weet dat ik geen geheimen kan bewaren, is al een goed punt van deze zwakte. Dan weet ik in ieder geval dat mensen me niks moeten vertellen, als ze niet willen dat anderen het weten. Toch zorgt dit er dan voor dat ik altijd alles als allerlaatste weet, als het allang geen nieuws meer is. En mijn beste vriend, die de beste geheimenbewaarder ter wereld is, verteld dan dus ook weinig aan mij. Dus ik loop, qua roddels, altijd achter.... En als ik dan eenmaal wel een keer iets weet wat anderen niet weten, flap ik dat er meestal toch per ongeluk uit. Met boze blikken tot gevolg. Sorry jongens!


4. Ik wil soms zo graag aandacht.
Ik heb niet voor niks mijn blog en mijn opleiding. Ik ben dol op aandacht. Soms iets te erg. Zo kan ik honderd keer herhalen dat iemand me een compliment gaf of dat ik een bekend persoon ken. Gewoon zodat mensen mij cool vinden, waardoor ze het alleen maar irritant vinden en niet cool. Soms kan ik ook echt denken: 'Britt, houd even een keer je bek, het interesseert mensen niet.' Maar meestal blijf ik dan toch praten en opscheppen. Want ja jongens, ik had vorige week echt 0 fout bij mijn Duits SO op het HBO. Oh, shit, nu doe ik het weer...


5. Ik ben verslavingsgevoelig.
Nee, ik rook en drink gelukkig niet. Maar er is deze week geen dag geweest dat ik geen koffie gehaald heb (en op sommige dagen waren het 2 koppen) en ik zit al de hele avond non-stop het spelletje Wordbrain te spelen. God ik moet echt stoppen. Maar iedere keer als ik mezelf even niet bezig houd, zit ik alweer met mijn telefoon in mijn hand. En ik zal niet nog een keer mijn hele Twilight verslaving oprakelen, want volgens mij is het duidelijk. Ik heb niet voor niks al 5 keer een hele Grey's Anatomy marathon gehouden.


Gelukkig zijn er natuurlijk ook genoeg dingen die ik leuk vind aan mezelf. Maar jezelf kennen is iets belangrijks. En ik heb nu alweer veel te lang niet naar mijn spelletje gekeken, dus ik krijg al afkickverschijnselen. Ik ga snel weer naar dat andere schermpje staren.

You Might Also Like

2 reacties