Ja, dit komt op mijn blog.

januari 05, 2016

De afgelopen maanden heb ik veel getwijfeld over mijn blog. Ik heb dat ook vaker aangegeven. Want ik word steeds ouder en professioneler en past een blog dan nog wel bij mij? Is het wel normaal om zoveel van je leven te delen? En wat vinden anderen daar nou eigenlijk echt van?
Steeds vaker kreeg ik opmerken als; 'Ben je nu aan het vloggen?' en 'Komt dit dan nu op je blog?' op een snerende manier. Natuurlijk zijn er mensen die bloggen raar vinden. Dat vond ik nooit een probleem. Maar ineens ging ik me er steeds meer van aantrekken. Wilde ik nog wel dat alles te lezen was op internet? Wilde ik nog wel delen als mensen er raar over gingen doen?
Vroeger boeide het me echt niet wat mensen van me vonden. Het boeide me niet dat mensen het raar vonden dat ik blogde. Ik volg al veel langer blogs dan dat het populair is. Ik had vroeger al andere blogs, op Hyves deelde ik verhalen. Ik heb altijd geschreven en ik wil altijd blijven schrijven. Maar waarom moet ik dat dan zo per se op het internet delen?

De ergste opmerking die er is, vind ik dat mensen zeggen dat ik alles deel. Daar ben ik het namelijk niet mee eens. Ja, ik deel heel veel. Ik zet heel veel persoonlijks op mijn blog. Op mijn Facebook post ik veel minder, alleen links naar mijn blog. En daarbij, ik heb het al zo vaak gezegd, ik denk erover na wat ik opschrijf. Ik denk er echt wel over na of ik iets wil delen of niet. En ja, ik heb vlogs geplaatst waar ik geen make-up op had en net onder de douche vandaan kwam. Maar op de een of andere manier schaam ik me daar niet voor.
Ik vind niet dat ik veel meer op internet zet dan mensen die heel hun Instagram volzetten met selfies of uitgaansfoto's. En als mensen mijn naam googlen, komt mijn blog naar boven. Een blog, vol met persoonlijke verhalen en mooie herinneringen die ik heel erg koester. Alle doorbraken van de afgelopen jaren zijn beschreven op dit stukje internet dat ik vul. En vaak kan ik dat weer even teruglezen en genieten. Ik zet dingen op internet die echt van mij zijn en die eerlijk zijn. En ik ben er trots op dat ik het nog steeds zo leuk vind om te schrijven en te delen.

Dus, ook al heb ik getwijfeld, ook in 2016 blijf ik schrijven. En er zijn vast mensen die dat niet zullen snappen en daar lacherig over zullen doen, en dat is prima. Ik doe het toch voornamelijk voor mezelf. Om mijn ei kwijt te kunnen, om af en toe gewoon even achter mijn laptop te duiken en een veel te lang verhaal te kunnen typen zonder erover na te denken, om er vervolgens heel goed over na te denken, en vooral om later terug te kunnen kijken en weer even te genieten. En om te kunnen zeggen: Ja, dit komt op mijn blog, want dit is iets om voor altijd te bewaren!

You Might Also Like

7 reacties

 1. Vooral doorgaan Britt! Prachtig Hoe jij je leven en de dingen om je heen beschrijft en inderdaad een hele fijne manier om je leven nog eens terug te lezen. Moet iedereen het lezen? Nee, als je niet geïnteresseerd bent, lees het dan vooral niet. Maar ik -for one- geniet altijd van je observaties, met en zonder make-up net zo mooi! Mooie wensen voor het nieuwe jaar en vooral ook veel inspiratie! xxx Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral doorgaan Britt! Prachtig Hoe jij je leven en de dingen om je heen beschrijft en inderdaad een hele fijne manier om je leven nog eens terug te lezen. Moet iedereen het lezen? Nee, als je niet geïnteresseerd bent, lees het dan vooral niet. Maar ik -for one- geniet altijd van je observaties, met en zonder make-up net zo mooi! Mooie wensen voor het nieuwe jaar en vooral ook veel inspiratie! xxx Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Perfect onder woorden gebracht Britt! Keep up you good work xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. *Zet Engels-Nederlands accent op* Vooral doorgaan! *En zet het weer uit*

  BeantwoordenVerwijderen