Lieve Romy: It's better in New York.

januari 18, 2016

Lieve Romy,


Ik wist deze week oprecht niet wat ik aan je moest schrijven. Mijn week was namelijk bijna precies hetzelfde als vorige week. Ik had nog steeds weinig les (ik was vorige week maandag zelfs vrij), ik kijk nog steeds constant Orange is the New Black. Er is echt niks gebeurd om nu nog over te schrijven.
Dus toen wilde ik weer reageren aan jouw veel te lieve brief aan mij van deze week. Ik had zoveel dingen te zeggen, maar eigenlijk heb ik die vorige keer ook al gezegd. Ik wilde niet honderd keer herhalen hoe veel ik van je houd en hoe blij ik ben dat ik je heb en blablabla, want ik denk dat iedereen het wel begrijpt ;)
Dus ik wil toch iets anders kwijt: Het is zo intens koud. Echt niet te doen. Onze kachel is stuk en valt elke tien minuten uit en ik moet echt moeite doen om ooit nog warme tenen te krijgen. Ik zit hier, op de bank, in mijn rendieren-pyjamabroek en een heel dik vest, omdat het leven gewoon echt te koud is. En zeker nu het dit weekend gesneeuwd had, was mijn hoop op een vredig jaar vergleden. Ik kan namelijk niet omgaan met sneeuw. Sneeuw en ik zijn geen vrienden. Weet je nog, toen we een paar jaar geleden samen naar school moesten en maar besloten een stuk te gaan fietsen, omdat veel van het openbaar vervoer niet reed? En dat ik toen, midden in de stad, midden op de autoweg, een prachtige buikschuif-act deed? Met als gevolg hele blauwe knieën? Dat is hoe goed ik om kan gaan met sneeuw. Al loop ik rustig over straat, ik ben degene die zal vallen. Sneeuw is dus zeker niet mijn favoriete ding. En vooral niet in januari. Want wat heb je nog aan winter als de kerst voorbij is? Dan is het toch alleen maar deprimerend?
En toen kwam ik gisteren deze foto tegen op Tumblr:


Ik heb een canvas tas waar op staat: 'It's better in New York'. Daar was ik het natuurlijk al helemaal mee eens, maar toen ik deze foto zag.... Wauw! Ik bedoel, kijk er even naar, wauw! Kan jij je zo'n foto voorstellen Nederland? (Oké, misschien kan je best mooie foto's maken in Amsterdam, maar laten we dat even weglaten). Mijn dagdromen slaan op hol als ik dit soort foto's zie. Ik heb Plan A, B en C al klaarliggen. En al zijn ze nog steeds niet realistisch, ik wil over een paar jaar kunnen schaatsen in Central Park en de Ball zien Droppen op Times Square. Hoe dan ook.
En ik weet dat de sneeuw hetzelfde is in New York en dat ik daar vast ook zal vallen, maar kom op, dit uitzicht maakt toch alles goed?

Verder wissel ik mijn afleveringen Orange is the New Black sinds gisteren weer in voor een boek. Oké, niet alle afleveringen, wel veel. Want lezen, dat heb ik ook echt al veel te lang niet meer gedaan!

Ik hoop dat jij een beetje overleeft in dit weer, met warme Surinaamse bloed. Ik zie je snel!

Likjes van Britt.

You Might Also Like

0 reacties