Lieve Romy: Kinderen met een schattig vibrato.

januari 23, 2016

Lieve Romy,

Als ik kinderen neem, moeten ze kunnen zingen met schattig vibrato en moeten ze mode-bewust zijn.
Op zaterdag naar school moeten is nooit leuk. Het was te vroeg en ik was gisteren te laat gaan slapen en ik miste mijn weekend series en ik wilde een beetje huilen vanochtend. Zeker toen ik op school aan kwam, waar de hele zaal besmeurd was met ketchup en glas. Het grappige hieraan is dat wij vooral boos worden dat er glas gevallen is. Spelen met echt glas is namelijk verbod nummer 1 bij Muziektheater. Tijdens een scene is de kans namelijk groot dat glas valt. En dat was duidelijk gisteren gebeurd. Dat er ketchupvlekken in de gordijnen zaten, was dus echt een minder grote zorg. Vervelend, maar we wilden ons er niet te veel door op laten houden.
Na een stevige opruimsessie begonnen we dus onze spel-inhaal-lesdag van 6 uur. Ik begin de smaak in het spelen steeds meer te pakken. Vandaag kreeg ik eindelijk echt mijn verbeelding op gang en heb ik echt het gevoel dat we best een mooie scene aan het maken zijn. Ik ben nog steeds wat onzeker over mijn spel, na honderd herkansingen. Mijn fysiek wil ook nog steeds niet helemaal mee, maar we zijn hard aan het werk en dat geeft wel voldoening.
En na twee koppen koffie, besloot ik in de pauze toch ook echt even die ketchup op te dweilen. Het was toeval dat we daarvoor al aan het zingen waren en dat iedereen besloot me mee te helpen. Uiteindelijk ontstond er een grote, muzikale, liefdevolle schoonmaaksessie. En hoewel ik de dag toch echt redelijk chagrijnig begon, was ik weer even heel tevreden en gelukkig met de geweldige, positieve sfeer in onze klas. En trots dat wij op een zaterdag 6 uur lang hard kunnen werken aan spel, zonder te veel concentratie te verliezen en het ook nog leuk kunnen hebben met elkaar.

De reden van het slaaptekort was trouwens mijn eigen schuld. Na mijn blog gisteren ben ik namelijk daadwerkelijk nog mijn 5-minute-workout gaan doen. En toen dacht ik: 'Ik wil eigenlijk ook nog een app waarin ik af vink of ik al mijn app's van de dag wel gebruikt heb en mijn doelen behaald heb.' Tot 1 uur ben ik op zoek geweest naar een app waarin in doelen kon stellen en waarvoor ik niet hoefde te betalen. Uiteindelijk ben ik heel blij met de app: Coach.me. Op deze app kun je doelen stellen, instellen hoe vaak in je week je het wilt doen en vervolgens de doelen afvinken als je het gedaan hebt. Het geeft zo'n voldoening om 's ochtends mijn tanden te poetsen of even te stretchen en dan al 2 categorieën af te kunnen vinken. Dus dit was nog een hele goede aanvulling van dagelijkse apps.

En na te juichen om wie er uit ging bij 'Wie is de Mol' (ik zal geen spoilers geven, maar ik vond de afvaller echt heel irritant), kwam ik ook nog langs dit filmpje:


Na dit soort filmpjes ga ik echt twijfelen of ik wel kinderen wil. Als ik ooit een kind krijg, moet ze dit zingen. Ik bedoel: Een kind van 3 die de juiste tonen kent, dat is echt bizar goed. En dan ook nog af en toe dat vibrato erbij, mijn hart smelt. Als ik toch besluit om zelf niet zo'n schattig, zingend kindje te nemen, moeten mijn zusjes het wel doen. Want dit is te schattig en ik wil dit ook in mijn leven.

Zo, nu kan ik weer afvinken in mijn app dat ik een blog heb geschreven!
Jij bent op de verjaardag van een van jouw beste vriendinnen en het is daar vast heel gezellig. Ik heb vandaag de verjaardag van mijn zusje gevierd en lig nu alvast lekker in bed en dat was ook wel nodig!

Ik zie je snel!

Likjes van Britt.

PS. Ik probeer trouwens dit soort dagen deels vast te leggen op Snapchat. Volg me: britt_vis.

You Might Also Like

0 reacties