Hoe zingen zo weinig met zingen te maken kan hebben.

mei 18, 2016

Ik wilde vanavond zo graag een blog schrijven, omdat ik het echt niet wil verwaarlozen. Ik had zelfs een idee. Maar ik heb de hele dag gemonteerd voor een voorstelling die ik in de komende 4 dagen 7 keer ga spelen en die tijdens de voorstelling op drie verschillende plekken in Rotterdam is. En hoewel het monteren best snel ging, ben ik nog steeds kapot van het wachten. Ik ben gewoon echt even zo op dat ik alleen maar negativiteit voel. Dat heb ik niet snel en dat is ook zeker niet iets dat ik wil uitstralen en overdragen.
En toen besloot ik, voor ik mijn blog schreef, nog even het optreden van Kimberly bij de eerste Liveshow van Idols terug te kijken.

Toen ik negen was, speelden Kimberly en ik allebei Marta in the Sound of Music. Daarna hebben we nog een aantal jaar dezelfde vooropleiding gedaan. Ik vind het grappig dat iedereen elkaar zo uit het oog verloren is en dat er nu ineens allemaal mensen opduiken die enorm goed bezig zijn en succes hebben. (En soms vind ik het dan ook wel eens leuk om op te scheppen dat ik die mensen ken, eerlijk is eerlijk). Hoe dan ook, Kimberly en ik gingen helemaal niet zoveel met elkaar om vroeger. Maar stiekem ben ik haar steeds een beetje blijven volgen. En nu is zij dus een van de kandidaten die in de liveshows zit van Idols. En aangezien ik hele goede dingen op Facebook zag, besloot ik het meteen even terug te kijken.

Dit inspireert mij zo erg! Morgen heb ik zangtentamen en ik ben alweer helemaal gestrest. Ik stel veel te hoge doelen voor mezelf. Ik ben alleen maar bezig met: een voldoende halen, kaak loslaten, geen spanning, focus voorin, stroom, recht staan, goed interpreteren, niet wiebelen en nog duizend andere dingen en helemaal niet meer met zingen. Eigenlijk bizar dat zingen zo weinig met zingen te maken kan hebben.
Hoewel de setting misschien ietwat te theatraal is (al moet ik zeggen dat ik er echt wel van houd) zingt Kimberly in deze eerste liveshow haar hele hart eruit. Ze zingt niet alleen retegoed, ze laat ook zoveel emotie toe dat haar performance enorm eerlijk en open is. Ze zingt letterlijk haar ziel eruit.
Dit inspireert mij om dat morgen ook te doen. Ik weet nog niet of dat gaat lukken. Zij staat op een enorm toneel, met een badkuip en de goede outfit, ik sta morgen tussen mijn lessen door in een kaal lokaal met een commissie achter een tafeltje. Het is toch net een andere setting die heel veel kan doen. Hoe dan ook wil ik morgen open en eerlijk zingen en ik wil laten horen hoe veel die nummers met me doen en genieten van het zingen.

Inmiddels staat Idols aan, al kan ik me niet voorstellen dat Kimberly niet door gaat. Zij gaf weer even het voorbeeld wat zingen is. En ik ben geïnspireerd. Dankjewel, Kimberly! En op naar morgen.

You Might Also Like

3 reacties

  1. Succes morgen ! En idd Kimberly was retegoed. Het leek ook net een video clip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo gaaf he om haar te zien shinen!! dat ga jij vast ook morgen doen.. grappige blog x dj

    BeantwoordenVerwijderen