Harry Potter geeft mij een instant December-gevoel.

december 06, 2016


Het is vandaag 5 december en dat betekent: SINTERKLAAS! En hoewel het, door een bepaalde reden die ik niet op internet durf te zetten, op mijn leeftijd niet meer gebruikelijk is om Sinterklaas te vieren, doe ik het nog steeds en geniet ik er nog steeds enorm van.
Ook afgelopen weekend was ik weer 2 avonden met mijn familie, met veel te veel eten, toffe surprises, mooie gedichten en heel veel gezelligheid Sinterklaas aan het vieren.
Ik weet nog heel goed hoe betovert ik was als Sinterklaas en zijn Pieten op school waren (maar ik ga hier niet te veel op in, want ik heb zo geen zin in een pieten-discussie) en dat ik niet kon wachten tot we cadeautjes kregen (maar echt never nooit als eerste naar de deur durfde als ze eenmaal bezorgd waren). Hoe alle cadeau's dan uit de juten zak kwamen en dan tellen wie de meeste en de grootste had. Of 's ochtends een cadeau aantreffen dat te groot was voor in je schoen.
Inmiddels ben ik op dat punt dat het me niet meer uit maakt of ik de grootste/meeste cadeau's heb, ik weet meestal niet eens meer wat ik moet vragen. Tegenwoordig vind ik cadeau's geven zoveel leuker dan cadeau's krijgen. En kan ik zo genieten van een avond op de bank met mijn lieve gezin, warme chocomel en oprecht, goede gedichten (wij maken er een beetje een sport van om de beste gedichten te maken). Ik heb eigenlijk altijd te weinig tijd voor mijn gedichten, maar ik maak er het liefst wel een creatief meesterwerk van met bizarre rijmschema's en diepere boodschappen. Oftewel, ik heb dit weekend echt enorm genoten van mijn familie.
En hoewel ik dus niet meer zoveel waarde hecht aan welke cadeau's ik krijg, ben ik nog steeds een beetje van mijn à propos (nooit geweten dat je dat zo schrijft). Ik dacht altijd dat ik graag wilde dat iemand ooit een surprise-party voor me zou organiseren, maar ik merk dat ik heel slecht om kan gaan met verrassingen. Net zo slecht als ik om kan gaan met geheimen (ik kan het gewoon niet geheim houden en floep het er altijd per ongeluk uit, dus niemand vertelt mij meer iets, en terecht). Toen ik dacht een enorm leuk cadeautje aan mijn vader gegeven te hebben, bleken hij en mijn zus eigenlijk een complot te hebben waar ik niks van wist, waar al mijn vrienden in waren betrokken en waar een heftig staaltje mindfuck in gebruikt werd. Het komt erop neer dat ik bijna niet kon genieten van het feit dat ik kaartjes heb gekregen voor Harry Potter and the Cursed Child, omdat ik zo in shock was van de manier waarop.
Maar jongens: IK GA NAAR HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD IN LONDEN!!!! Wat een top cadeau is dat! Harry Potter geeft mij echt een instant Kerstgevoel, dus ik heb gelijk maar kaartjes gekocht voor Fantastic Beasts voor morgen ;)
Vandaag vierde ik Sinterklaas met mijn beste vriend op de bank. Kaarsjes, lekker eten, oreo's, flesje wijn, goede muziek en allebei schoolwerk wat afgerond moest worden. Hoewel dat laatste niet het hoogtepunt van de avond was, kan ik ook zo genieten van de manier waarop we dat schoolwerk dan aan het doen zijn. Maar ik heb wel zo genoten van de wijn, dat ik nu mogelijk een beetje lichtelijk tipsy ben....
Ik vind veel verschrikkelijk aan December, vooral de kou. Maar die gezelligheid en het gevoel van samen willen zijn is bij mij al sterk aanwezig en ik vind het heerlijk.
Ik heb nu al zin in Kerst (al gaat mijn kerst er dit jaar iets anders uit zien, maar daarover later meer) en in kaarsen, lichtjes en lelijke kerstruien. Kom maar door met die tips! En welkom December!

You Might Also Like

0 reacties