Absolutely Nothing.

januari 22, 2017Oke, het is 4 dagen tot mijn solo concert. En omdat ik nergens anders aan kan denken (omdat ik aan de ene kant vind dat het zo tof geworden is en ik niet kan wachten tot ik het aan iedereen mag laten zien en ik aan de andere kant doodsbang ben dat zij het helemaal niet zo tof vinden als ik, terwijl ik weet dat ik niet met de mening van anderen bezig moet zijn) schrijf ik vandaag even een keer geen blog over solo-stress. Het is voor jullie ook wel eens fijn om ergens anders over te lezen ;)

Ik hield altijd van lezen. Ik was zo'n kind die iedere dag las, die boeken kocht en de zinnen die ik mooi vond erin markeerde. Sommige boeken heb ik wel 5 keer gelezen en ik blader nog regelmatig terug om alle gemarkeerde stukken terug te lezen. Ik kon zo de hele avond met mijn neus in een boek zitten.
Maar sinds ik muziektheater studeer blijft mijn Goodreads akelig stil en wordt mijn leeslijst alleen maar langer. Ik heb geen tijd meer om te lezen. Ik ga zelden op tijd naar bed en als ik dan toch probeer te lezen, val ik op de eerste bladzijde in slaap. Ik denk dat ik in de afgelopen 4 jaar iets van 5 boeken gelezen heb. Dat zou veel zijn. En ik vind het zo zonde dat ik er geen tijd voor maak, maar ik doe het toch niet.

Dus ik had 2 goede voornemens dit jaar:
1. 50 blogs schrijven: dat gaat me lukken. Ik ben lekker bezig en ik ben niet van plan dit patroon los te laten.
2. 10 boeken lezen. En in het thema van mijn Harry Potter uitje in oktober, besloot ik alle Harry Potter boeken maar eens te gaan lezen. Dat heb ik namelijk nog nooit gedaan. Ik was enorm fan van de films, maar heb de boeken nog nooit aangeraakt.
En dat voornemen gaat niet super. Ik ben nog niet op de helft van het tweede boek (het eerste had ik vorig jaar nog net uitgekregen) en ik heb al 2 weken niet meer gelezen. En inmiddels stapelt de 'want to read'-lijst zich op en op. Er zijn zoveel boeken waar ik in zou willen duiken. Waarom maak ik daar nou geen tijd voor?

Twee weken geleden zette ik de film 'The Perks of Being a Wallflower' weer eens op. Dat is echt een fantastische film, niet alleen omdat Emma Watson erin zit, en toen bedacht ik me ook weer hoeveel ik genoot van dat boek. Ik dacht ineens weer aan een gedicht in het boek dat ik zo mooi vond en dat ik zo vaak teruggelezen heb. Ik kon me niet eens meer herinneren hoe het ging. Het zat ook niet in de film, maar later kwam ik erachter dat hij wel bij de deleted scenes zat!

Omdat het me toen zo inspireerde, heb ik het weer opgezocht. Ik hoop dat het jullie net zo raakt als het mij destijds raakte. Ik ga meer tijd maken om te lezen, dus mochten jullie nog goede tips hebben, stuur ze door!
En nu ga ik mijn boek er weer eens bij pakken in plaats van nog een aflevering Jane the Virgin kijken. Ik beloof het.You Might Also Like

0 reacties