Wat ik leuk vond aan 2016.

januari 01, 2017Welkom in 2017!
Ik vind een nieuw jaar eigenlijk altijd zoiets geks. Eigenlijk gaat er gewoon een dag voorbij, zoals de rest van het jaar. En hoewel ik het toch wel bijzonder vind dat er overal ter wereld mensen elkaar een gelukkig nieuw jaar wensen en beloven dat ze hun leven gaan beteren, heb ik er stiekem ook een beetje een hekel aan. Ik wil geen goede voornemens maken alleen met Oud & Nieuw, ik wil gewoon iets doen als ik iets wil doen. De feesten in Rotterdam zijn altijd enorm intens duur en niet echt veilig en ik ben stiekem nog steeds een beetje bang voor vuurwerk. Ik heb dus gisteren het nieuwe jaar ingeluid in mijn eigen huisje met 2 goede vrienden en waarschijnlijk meer wijn dan goed is voor mijn dieet. 
Iets wat ik 2 jaar al trouw doe op mijn blog en wat ik wel altijd heel leuk vind, is het terugblikken op het afgelopen jaar. 2016 was nou niet bepaald het allerbeste jaar voor mij, maar er zijn genoeg moment die ik wil onthouden en altijd nog even terug wil kunnen lezen. Vandaar dit jaar weer mijn terugblik op het afgelopen jaar, oftewel: Wat ik leuk vond aan 2016.

1. Into the Woods - 18 t/m 22 april:
Voordat ik begon aan deze productie, had ik helemaal niks met Into the Woods. Maar achteraf gezien was het me een waar genoegen om met zo'n leuke, lieve groep mensen iedere keer weer op mijn te kleine, stiletto, lieslaarzen het bos in te duiken. Eigenlijk het hele proces met die leuke groep mensen met iedere dag een middagborrel die meestal eindigde in samen eten, was geweldig. Er waren weinig avonden dat ik alleen thuis zat en mijn portemonnee heeft het zwaar te verduren gehad. Ik zal die periode echt nog een lange tijd koesteren. 
En stiekem was het natuurlijk ook heel leuk om me in te leven in een hoerige stiefmoeder met lang, groen haar. 2. Best of Musical - 23 & 24 april:
Ik voelde me een echte ster toen ik tussen Ara Halici, Ivo Chundro en Sophie Veldhuizen de hoogste noten eruit mocht belten in een paarse lange jurk. Samen met een hele lieve groep getalenteerde vrienden zongen we alle grote musical hits en dansten we ons in het zweet. En ik heb zulke overweldigende reacties gehad, dat ik me een weekend echt even een grote ster voelde. En dat had ik op dat moment echt even nodig. Ik krijg nog steeds een grote smile op mijn gezicht als ik eraan terug denk.


3. Londen - 2 t/m 5 mei:
Voor de eerste keer Londen verkennen in mijn eentje op een aantal warme dagen in mei staat ook wel hoog op mijn lijstje. Naast dat ik even de tijd had om mijn hoofd helemaal leeg te maken en even niet meer aan de dingen te denken die me zo bezig hadden gehouden, werd ik ook weer enorm geïnspireerd door alles wat ik daar zag. Met Funny Girl als groot hoogtepunt. En ik kwam even helemaal tot rust, terwijl ik een nieuwe stad verkende.

4. Showcase 29 & 30 juni:
Om het jaar af te sluiten, mochten we weer het Oude Luxor vullen. Dit jaar zelfs 2 keer. Het was een van de zwaarste shows die ik ooit gedaan heb met amper rustmomenten en enorm veel verschillend materiaal. Maar het was ook zo'n fantastisch gevoel om met z'n allen het podium op te gaan, ons helemaal te geven en een beetje te gaan vliegen. En ook bij deze voorstelling geldt, het proces ernaartoe was zo intens gezellig dat dat ook zeker tot de hoogtepunten behoord.


5. Mijn verjaardag - 18 juli:
De afgelopen jaren ben ik op mijn verjaardag steeds opnieuw gezegend met intens warm weer. Als in, 30 graden warm. Dit jaar had ik besloten om met vrienden in het park te gaan zitten, wat eten en drinken mee te nemen en gewoon gezellig te gaan kletsen. En het was heerlijk. We zijn tot enorm laat blijven zitten, hebben pizza besteld en enorm veel gelachen. Ik houd zo enorm van de mensen om me heen!


6. Musicalcamp - 23 juli t/m 11 augustus:
Ik had er van tevoren geen rekening mee gehouden dat ik dit jaar 3 weken op Musicalcamp zou vertoeven en ook niet dat dat me zo goed zou doen. Ik had niet het makkelijkste half jaar achter de rug en doordat ik 3 weken in het verre Hapert bijna geen tijd had om op mijn telefoon te kijken, kon ik even genieten van het zingen, het niet hoeven presteren, de lol van musical en de passie van zo'n 300 andere deelnemers. Maar ook de kunde van al die verschillende docenten die zo'n andere kijk hadden op de dingen dan wat ik op school leerde. Na die 3 weken was ik helemaal kapot, maar ook helemaal herboren. En daarvoor ben ik echt enorm dankbaar. En op naar 3 weken dit jaar :)
7. Berlijn - 17 t/m 20 augustus:
Ik wist niet dat ik zo van Berlijn zou gaan houden, maar ik vond die paar dagen zo enorm inspirerend dat ik eraan zit te denken om volgend jaar een langere tijd daar te vertoeven. Ik weet niet waarom, maar die stad heeft me op de een of andere manier geraakt. Ik voelde me er thuis, net als ik dat in New York had. Mijn New York droom is er niet mee aan de kant geschoven, maar er is een Berlijn droom bij gekomen. En dat kwam natuurlijk ook deels door mijn fijne gezelschap en mijn vrienden die in Tanz der Vampire de sterren van de hemel zongen en speelden. Zo vet!8. De Musical Singalong - 28 augustus:
Ik had oprecht geen betere opstart van mijn nieuwe schooljaar kunnen hebben dan dit optreden. Over je een ster voelen gesproken. Het is voor mij altijd een droom geweest om op de Uitmarkt op dat podium solo te mogen zingen. Ik weet dat dat misschien niet een erg kunstzinnige droom is, maar ik wilde zo graag dat succes eens voelen. En ik kan nog steeds niet beschrijven hoe ik me voelde toen ik op kwam en er van alle kanten naar me gegild werd, hoe een vol museumplein mee stond te zingen met onze medley. Ze weten waarschijnlijk nog steeds niet wie ik ben en dat maakt me echt geen reet uit. Ik stond daar en ik heb zoooo enorm genoten van dat moment. 9. Britta - 15 september:
Ik heb al eens geschreven dat ik enorm geniet van alle support op mijn blog. Ik heb heel lang gezocht naar wat ik nou eigenlijk wilde vertellen met mijn blog. Wat is de verandering die ik wilde maken met mijn stukje internet? En afgelopen zomer, toen ik weer eens een heel persoonlijke blogpost plaatste, snapte ik ineens weer waarom ik het deed en werd ik zo enorm gelukkig van het hebben van een blog. Na dagen huilend HTML-codes aanpassen (want daar heb ik gewoon nog steeds geen verstand van), kan ik eindelijk weer met trots vertellen dat mijn blog een ding is waar ik heel gelukkig van word en waar ik tijd in wil steken. Britta is voor mij een soort volwassenheid geweest, ook op mijn blog. Heel gek om dat zo op te schrijven, maar het voelt wel zo. En ik heb enorm veel support gehad en daarvoor wil ik jullie natuurlijk enorm bedanken! 


10. Hamburg - 3 & 4 november:
Ik heb het afgelopen jaar een hoop audities gedaan. En hoewel ze allemaal nog niet echt met succes afgesloten zijn, helaas, vind ik het nog steeds heel bizar dat dit nu echt mijn leven is. Het is altijd een soort droom geweest. Ik heb natuurlijk een heel irrationeel einddoel/de grootste droom die ik maar kan hebben, maar ik heb ook kleine tussendoelen. Voor het eerst auditie doen in het buitenland was een hele bizarre gewaarwording. Dat ik gewoon echt zo professioneel bezig ben met dit vak, dat ik even heen en weer vlieg voor een auditie! WHUT? Beetje jammer dat ik de auditie toch een beetje verpeste en niet door was. Volgende keer beter. Als ik word uitgenodigd heb ik er de komende maand 2! En hoewel ik niet te sentimenteel wil worden over dat het een nieuw jaar is, schrik ik toch wel een beetje van 2017. Aan het begin van mijn opleiding leek 'De klas van 2017' zijn zo intens ver weg, nu ga ik dit jaar afstuderen. Nog een half jaar vertoef ik op Muziektheater en dan moet ik toch echt mijn eigen weg ik deze wereld gaan vinden. Ik weet nog niet precies hoe, maar ik heb er ook al enorm veel zin in. 
En hoewel ik geen goede voornemens wil hebben, wordt het wel echt weer eens tijd dat ik mijn hoofd laat zien in de sportschool, wil ik nog wel 5 kilo kwijt (er is al 5 kilo af!) en heb ik nog zoveel toffe projecten staan waar ik me helemaal in wil gooien en wat ik tot een mooi eindresultaat wil brengen. Een ander doel van dit jaar is dat ik me ook op mijn blog weer meer wil laten zien. Afgelopen jaar haalde ik de 50 blogs in een jaar niet en dat vind ik heel jammer. Dus dit jaar is mijn goal om er zeker 50 te plaatsen. Ik denk dat dat gaat lukken en ik begin alvast met deze eerste.

En natuurlijk allemaal een heel gelukkig, gezond, vredig en creatief nieuwjaar! 

You Might Also Like

0 reacties