Namasté.

maart 05, 2017


Ik heb volgens mij al last van mijn rug zolang als ik borsten heb. Die paar kilo aan de voorkant hebben mijn goede, rechte houding redelijk erg verpest. Al jaren ben ik aan het proberen mijn fysiek te verbeteren, rechter op te staan, mijn schouders te trainen. Altijd kreeg ik alleen maar meer last van de spierpijn in mijn rug, alsof mijn lijf er gewoon niet aan kan wennen dat het op die plek sterker moet worden. Oké, het is best een stuk vooruit gegaan als ik het vergelijk met een paar jaar geleden, maar ik ben er nog steeds niet.
Mijn rug is dus eigenlijk altijd mijn zwakke plek geweest. Ik weet niet hoe leven zonder rugpijn is. Af en toe ga ik langs bij een masseur, maar zelfs die krijgt het niet helemaal weg. Ik heb chronisch rugpijn en ik heb er eigenlijk een beetje mee leren leven.

Vorige week had ik een challenge met mezelf gemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat ik me er niet echt aan gehouden heb (oepsie). Ik heb de sportschool weer vanbinnen gezien (eindelijk!!) en een heerlijke les Body Pump gedaan. Ik had mezelf daarin alleen misschien iets te hoog ingeschat en dubbele gewichten gepakt van wat ik normaal gesproken zou doen en ik had daar op de helft misschien een beetje spijt van (au, au, au). Maar daarnaast heb ik maar 1 avond staan hoepelen en liggen planken in mijn leuke appartementje en verder heb ik vooral weer veel wijn gedronken en op mijn luie reet gezeten. Daarom besloot ik gisteren weer eens een keer een "lesje" van Yoga with Adrienne te doen. Ik volg haar kanaal al maanden, maar heb denk ik maar 1 keer met haar mee gedaan. Met goede moed zette ik gisteren 'Yoga for Stability Practice' aan en stortte me erin.

Ik had eigenlijk nooit gedacht dat Yoga iets voor mij zou zijn. Ik ben helemaal niet van dat zweverige gedoe. En als ik de bal binnenin me zou moeten zoeken, haak ik echt compleet af.
Maar ik ben erachter gekomen dat Yoga meestal eigenlijk best concrete oefeningen zijn. Tijdens die oefeningen helpen ontspannen en ademen je met de "flow" van de oefening, maar daar is eigenlijk niks zweverigs aan. En ik vind het eigenlijk oprecht ook heel ontspannend.

De les van Adrienne, die gisteren 30 minuten duurde, leek binnen 5 minuten klaar te zijn. Ik gaf me er helemaal aan over en kwam er als herboren uit. Zó ontspannen en zó relaxed had ik me in tijden niet gevoeld. Mijn Body Pump spierpijn was weg en ik voelde me zowel klaar om mijn bed in te gaan en heerlijk te slapen, als ontspannen en energiek genoeg om de dag te beginnen.
Vandaag moest ik de hele dag werken en normaal is de rugpijn op een dag werk en dienbladen sjouwen en heel veel bukken het ergste van allemaal, maar vandaag had ik nergens last van. Ik had gewoon echt geen pijn in mijn rug, de hele dag niet. Het leek bijna of het niet klopte, maar ik voelde me zo goed!

En dus ging ik met mezelf een nieuwe challenge aan. Een die ik waarschijnlijk nog moeilijker ga volhouden dan de vorige (waarom begin ik er überhaupt aan?!). Ik durf echt nog niet te zeggen of ik het vol ga houden, maar ik ben nu nog heel excited om het te proberen:


Ik ga iedere ochtend 30 minuten Yoga with Adrienne doen. Ze heeft een reeks van 31 Days of Yoga, waarin ze zowel yoga voor ontspanning als yoga voor training doet. En ik ga echt oprecht proberen dit vol te houden, want dit zou wel eens the key kunnen zijn naar een ontspannen maar bewust lijf.
Wie doet er met me mee?

Namasté!

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik!!! Weet niet of ik de ochtend red (bedje = lekker) maar dan toch voor het slapen gaan....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes! Let's do it! Ik heb vanochtend de eerste gehad en ik vond het lekker! Morgen staat het wekkertje om 8 uur (ik hoef gelukkig niet zo vroeg;)), dus ik ga morgen voor dag twee! You can do it!

      Verwijderen