Britta in Berlijn.

mei 14, 2017


Afgelopen zomer werd ik stapelverliefd op Berlijn. Net zo stapel verliefd als ik altijd op New York geweest ben. En ik wist niet dat ik dat nog een keer kon voelen voor een stad, het is een sterker gevoel dan ik ooit voor een ander persoon gevoeld heb, maar het was er weer. Ik MOET hier zijn.
Toen mijn moeder in december hetzelfde gevoel kreeg bij dezelfde stad, besloten we met de hele familie nog een keer van deze prachtige stad te gaan genieten.
En natuurlijk legde ik het voor jullie vast. Al de prachtige plekken in Berlijn, de leukste eettentjes, de toeristische trekpleisters, maar ook de geheime plekjes. Bij alle beelden staat onderin het adres, zodat jullie het zelf ook op kunnen zoeken (en DOEN! Want het is zo mooi!)

Mijn aanraders zijn:
- Der Glöckner von Notre Dame: Stiekem heb ik mijn reis omgeboekt, omdat ik per se Milan van Waardenburg in de rol van Quasimodo wilde bewonderen. Ik was bij zijn tweede show en oh my lord wat was hij FAN-TAS-TISCH. Die stem van die jongen is niet te omschrijven. Sowieso is de hele show een dikke, dikke, dikke aanrader. Ik had voor het eerst sinds lange tijd weer dat 'Hiervoor doe ik het allemaal'-gevoel. Kaartjes zijn duur, maar ze zijn het meer dan waard. En ook het theater verdient een kijkje aan de binnenkant. (PS: deze jongen heeft ook nog eens een Fanpage waar hij al zijn data plaatst. Zo intens trots.)


- What Do You Fancy, Love: Defo mijn favoriete tentje in Berlijn. Goede koffie en smoothies, lekkere bagels en heerlijke taarten. Neem sowieso de Bagel met Guacamole want die is HEMELS! En de Nerdy is mijn favoriete smoothie.

- House of Small Wonder: Voor een echt 'treat'-ontbijt. Wij hadden een hartige scone met een gepocheerd ei, wentelteef-croissantjes met clotted cream en vers fruit en een Earl Grey sponscake die echt naar freaking Earl Grey smaakte. En als ik je dan nog niet over heb gehaald, hebben ze ook nog het allerschattigste interieur EVER. (Kies wel een beetje een goede dag uit, want je kunt niet reserveren).

- COA: oftewel Cuisine of Asia oftewel mijn favoriete restaurant of all time. Het eten hier is goddelijk en ook nog eens spotgoedkoop! Sla vooral de Sweet Potato Fries, de Spring Rolls en de gebakken banaan met ijs niet over!


- Fietsen naar Tempelhof: Was in augustus al mijn favoriet en hoewel het weer nu een stuk minder was, was het nog steeds zo heerlijk!

- Monkey Bar: Cocktails drinken op een van de hipste plekken in de stad terwijl je uit kijkt over heel Berlijn. Echt enorm sfeervol en de bediening is verkleed als 'ranger' dus je krijgt er een gratis Zoop-gevoel bij!


- Shots of Art: Een veel te overdreven fotoshoot waar je helemaal wordt gestyled en perfect op de foto wordt gezet binnen een half uur. Naast dat het stiekem heerlijk was om te doen heb ik er ook oprecht vet mooie foto's aan over gehouden.

- Brezel: Brezel als ontbijt, Brezel als lunch, Brezel als avondeten. Brezel altijd.


En ja, ik heb echt een tatoeage laten zetten in Berlijn! Daar zal ik in een latere blog meer uitleg over geven. Ik ben er in elk geval super blij mee!

Goed, dit was heel mijn uitgebreide uitleg. Nu ga ik jullie niet meer lastig vallen met nog meer langdradigheid. De rest van de vlog spreekt denk ik voor zich.

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat een supertoffe tips! Leuk en lekker wat anders! Ik ga het onthouden, wil misschien in september naar Berlijn voor Lollapalooza :)

    BeantwoordenVerwijderen