Een paar keer slikken na mijn eerste krasje.

juni 18, 2017


In shock kijk ik naar het scherm van de iPad van mijn moeder. Ik heb de paarse theaterstoelen van school voor één dag omgeruild voor de paarse theaterstoelen van het Oude Luxor Theater (om daar over 2 weken nog 2 avonden het dak eraf te blazen en af te studeren. 2 weken.....). Ik ben bijna net zo in shock als twee weken geleden, toen ik na een dag repeteren mijn tas opendeed en mijn waterflesje open zag liggen. Om vervolgens mijn vochtige Macbook uit mijn rugtas te vissen. Ik hoor mezelf nog 'Nee, alsjeblieft nee' tegen mijn geliefde laptop fluisteren, die ik nog geen jaar iedere dag trouw meesjouw, terwijl ik een pak rijst leeg strooi over de toetsen. Het mocht niet baten. Het is inmiddels 2 weken later en mijn mailbox liegt er niet om. Een factuur voor reparatie van 1750 euro...... What de Hell.....
Ik moet een beetje lachen om het bedrag dat ik zie. Is dit serieus?? Uhm.... Heeft iemand nog geld over?
Ja, ik had lekker een ongeluksweek vorige week. Dezelfde dag dat mijn Macbook een waterbad nam, kneusde deze kneus haar voet bij het even snel doornemen van een dans. En dat terwijl ik over twee weken moet afstuderen met onder andere twee dansnummers. En dus had ik een mank lopende, laptoploze week. En 1750 euro heb ik niet echt in mijn achterzak zitten.... Dus wat nu?

Inmiddels zit ik al twee dagen dolblij met mijn gloednieuwe Macbook op schoot. De grijns gaat niet meer van mijn gezicht. Ik besefte me al snel dat er veel ergere dingen zijn op de wereld en dat ik eigenlijk gewoon niet kan leven zonder laptop. En daarom keek de jongen bij de Media Markt wel een beetje raar toen ik zei: 'Ik wil graag deze' zonder enige verdere informatie te vragen. Maar ik heb maar wel voor de zekerheid een verzekering afgesloten. Gelukkig heeft mijn backup al mijn bestanden kunnen redden en kan ik inmiddels dus al een paar dagen genieten van de geur van mijn nieuwe laptop (wisten jullie dat die echt anders ruiken?). Zielsgelukkig. Er zijn ergere dingen in de wereld ;) Al denk ik dat ik wel weer even een paar keer moet slikken na mijn eerste krasje.

En door de hypertrage, lief-uitgeleende iPad van mijn moeder was het technisch onmogelijk om vorige week een blog te plaatsen. Sorry! Blij dat nu mijn spinsels weer op het internet kunnen.

You Might Also Like

0 reacties