Britta in Londen - deel 2.

oktober 26, 2017


Ook in het tweede deel van mijn weekje Londen heb ik me natuurlijk meer dan vermaakt, volgevroten en onder gedompeld in Harry Potter-heid. Ik heb niet echt een budgetreis gemaakt (en mijn bankrekening heeft het daar moelijk mee), dus ik kan jullie ook even geen 'ik ga budget reizen naar Londen'-tips geven, als dat überhaupt al mogelijk is. Maar mocht je nou denken, ik ga naar Londen en alles mag uit de kast, kan je vooral even naar mijn aanraders kijken:

- Shoreditch: Mijn Bed & Breakfast zat in de buurt Shoreditch. Een leuk, Berlijn/urban-achtig buurtje met een heleboel vintage winkels, leuke marktjes, koffietentjes en bijvoorbeeld de Dishoom en the Breakfast Club op loopafstand. De wijk is alleen met de metro iets minder goed bereikbaar (vorige keer zat mijn hostel zo ongeveer naast King's Cross, waar alle metro's naartoe rijden), maar verder is deze wijk zeker een aanrader.

- The Breakfast Club: Over die Breakfast Club gesproken. De naam zegt het al, zoals mijn vader en ik heel overzichtelijk vonden. Dit vind ik in Amsterdam (onder andere Haarlemmerplein & Bellamystraat, neem de Matcha Pancakes!) echt al een enorme aanrader, maar in Londen is het nog populairder, nog sfeervoller, nog meer keuzes op het menu en NOG lekkerder. Als je echt zin hebt om je een ochtend helemaal vol te vreten, ga erlangs.

- Dishoom: Dit is schijnbaar een heel populair restaurant in Londen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet kende, maar er schijnen voor het diner altijd enorme rijen te staan. Wij gingen er ontbijten en ze hadden, naast super lekker en verrassend ontbijt, ook de lekkerste Flat White van Londen, zo concludeerden mijn vader en ik. We hebben zo ongeveer bij elke koffietent in Londen de Flat White getest en ze vielen vaak tegen, maar bij Dishoom was ie super goed.

- Spitalfields Market: Hoewel Borough Market ook super leuk was (ga erheen voor de fudge en worstenbroodjes) hebben we best lang langs de kraampjes van Spitalfields Market gestruind en alle gekke dingen bekeken. Leuk om langs te gaan.

- Le Pain Quotidien: Beste. Scones. Ever.

- Afternoon Tea bij The Kensington Hotel: Oké, wij hebben het misschien lichtelijk overdreven met onze Beauty and the Beast Afternoon Tea, maar dit hotel was wel echt zo intens awesome mooi. Ik droom er echt van om ooit zo rijk (en beroemd) te zijn dat ik daar in een suite zit (#materialistischebitch). Ik zeg heel eerlijk dat de afternoon tea niet de lekkerste was die ik ooit gehad heb, maar de hele experience was echt heel leuk om meegemaakt te hebben. 
En de Neom geurkaars op het toilet is mijn nieuwe obsessie. Die rook ZOOO lekker. Dus mocht je denken, ik wil Britt een cadeau geven, omdat ze zo aardig, leuk en knap is: KLIK. #materialistischebitch

- De designerdressafdeling van Harrods: Ik weet niet maar ik moet gewoon ooit hier een jurk kopen. ZO MOOI! #materialistischebitch

- HARRY FREAKING POTTER: 
De studio's zijn echt een DIKKE DIKKE DIKKE AANRADER. Ik kon wel janken toen de deuren van de grote zaal open gingen en ik Hogwarts in het soort van klein voor me zag. Je zou er gewoon maar echt tien jaar lang elke dag gefilmd hebben. Hoe cool?
Harry Potter and the Cursed Child is echt enorm intens. De theatertechniek is echt niet normaal. Op sommige punten kon ik mijn ogen niet geloven (het ging zo ver dat ik na een tijdje denk ik met mijn handen in mijn mond zat, zo impressed was ik). De acteurs zijn fantastisch, ik ga niet verklappen welke rollen er allemaal in zitten, maar ze hebben de rollen op hun eigen manier ingevuld en toch ook iets van de filmacteurs overgenomen en ik vond echt alle slecht geschreven scènes mega goed gespeeld. Het verhaal vond ik als enige een beetje tegenvallen, waardoor ik (en ik durf dit bijna niet toe te geven) toch een beetje teleurgesteld de zaal uit ging. Ik weet niet precies waar het aan lag, maar het verhaal eindigde voor mij niet zoals Harry Potter zou moeten eindigen. En ik denk dat dat heel erg smaak is en dat het voor sommigen juist perfect is, maar mij kon het verhaal niet overtuigen.
Hoe dan ook was het een mega dikke aanrader en echt iets wat je gezien moet hebben als je de kans ooit krijgt en ben ik zo ontzettend dankbaar dat ik deze kaartjes gewoon gekregen heb. Beste. Cadeau. Ooit.
En dan hebben we ook nog een Harry Potter Escape Room gedaan, om niet te vergeten. Wij zijn best wel een Escape Room gezien, dus we gingen met goede moed naar binnen. Het was niet de moeilijkste Escape Room die we ooit gedaan hadden, maar het was een hele ervaring om, in een echt Harry Potter gewaad, deuren open te toveren en toverdranken te brouwen! 

Let op:
- Als je wilt fietsen, moet je links fietsen in plaats van rechts en dat is ingewikkeld.
- Ze gooien overal koriander op en koriander is haat.

En ja, ik ben echt zeker 2 keer in slaap gevallen in het openbaar vervoer, waarvan één keer in dat ene ritje dubbeldekkerbus die we deden. Oepsie.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn tips en tops en dat jullie mijn vlogje weer leuk vinden! 


Oh, en mocht je deel 1 gemist hebben, bij deze:

You Might Also Like

0 reacties