Always/Goodnight.

maart 18, 2018


Bijna ongeveer precies drie jaar geleden stond ik met een camera op mijn snufferd, een danseres achter me, een rookmachine in mijn bek en een spot op mijn gezicht in de zaal op school. Het idee 'we willen dit liedje graag opnemen' was een beetje uit de hand gelopen. Ineens was ik een serieuze video-clip aan het opnemen op mijn eigen ingezongen nummer. Nog totaal onervaren liet ik het allemaal maar op me af komen en kon ik niet geloven dat we dit met z'n tweeën geregeld hadden.
Een week later deelde we, trots als we maar konden zijn, onze videoclip met de wereld. We werden overspoeld door lieve reacties, werden opgepikt door verschillende musicalsites (waaronder die van de AVRO) en door mensen uit het vak waar ik grote bewondering voor heb.
Nu, drie jaar later, is onze versie van het nummer 'Flight' 19.000 keer bekeken, staat er een reactie onder van miss Natalie Weiss herself (en heeft zij dus mijn nummer bekeken, wat hoe dan?) én heb ik heel veel kansen te danken aan deze videoclip. Sterker nog, deze video heeft mij werk opgeleverd en coaches die zich in het werkveld sterk zullen maken en mijn naam af en toe eens laten vallen bij belangrijke mensen of de video nog meer verspreiden.
Dus wat eerst gewoon een leuke, uit de hand gelopen project was, werd meerdere kansen die ik niet had gehad zonder die video. Dat klinkt echt heel dramatisch, maar het is wel echt letterlijk het geval.
En dus werd het wel eens tijd voor een nieuwe video, vinden jullie ook niet?

We hebben het uitgesteld en uitgesteld en uitgesteld en uitgesteld want er was altijd wel iemand die het druk had of die ziek was of die geen tijd had. Maar eindelijk, twee dagen voordat we allebei voor langere tijd naar het buitenland vertrokken, stonden we bij haar thuis achter de microfoon. Er was veel veranderd in drie jaar, we wisten nu veel beter hoe we wilden dat het klonk en ook hoe we dat konden bereiken. We wisten ook wel dat het niet zo'n groot project zou worden als Flight was, daar was ook helemaal geen tijd voor. Maar dat gaf ons ook de ruimte om het nieuwe materiaal iets puurder, eerlijker en eenvoudiger te behandelen. Konden we onszelf ook staande houden zonder autotune, rookmachine, lichtplan en danseres?
Een maand later gooiden we gewoon weer een video online waar we naar mijn idee zeker trots op mogen zijn. Dit keer deden we bijna alles zelf en is het nu dus ook echt ons pareltje. Iets nieuws om met de wereld te delen en misschien wel weer voor herhaling vatbaar? Wie weet. Wij hebben de smaak zeker te pakken.
Ik hoop dat jullie ervan genieten.

Muziek: Always/Goodnight van Scott Alan.
Pianobegeleiding: Lodewijk Busscher.
Zang: Solveig van Wijngaarden en Britt van Schie.En Flight van 3 jaar geleden (even klikken en help ons naar de 20.000 views en verder bedel ik niet doei):
Muziek: Flight van Craig Carnelia in de uitvoering van Sutton Foster.
Pianobegeleiding, arrangementen en muziek-editing: Gijs van Winkelhof.
Zang: Solveig van Wijngaarden en Britt van Schie.
Dans: Joy von Winckelmann.
Camera: Kevin Jeukens.
Licht: Ramses Guurink.

You Might Also Like

0 reacties