Britta aan Boord #7: Inner Light.

maart 16, 2018

'Ja alles leuk en wel Britt, maar wat dóe je hier nou eigenlijk?'
Met mijn heerlijke John Green in mijn hand, zak ik nog een stukje verder weg in de houten bank waar ik op zit/inmiddels lig. Ik doezel steeds meer weg en sluit mijn ogen. Terwijl ik vanmiddag een video gefilmd heb over hoe en wat nou allemaal met werk, hoeveel shows ik in moet studeren en dat ik dus heel hard moet werken, is het dinsdagmiddag en lig ik, midden in een winkelcentrum, op een houten bank te slapen... 
Ik leun tegen een van de 4 enorme ramen, waarachter de apen hun rots bewaken. Oh, Berlijn, wat ben je toch hysterisch. Ik begin enorm te wennen aan het leven hier en ben eigenlijk een beetje verdrietig dat ik over een maand alweer weg ga. Ik denk dat ik nooit genoeg zal krijgen van Berlijn. Waar je in een winkelcentrum kan slapen, met de grote apenrots achter je, zonder dat iemand er raar van op kijkt. Waar je tussen de met grafitti versierde gebouwen, prachtige monumenten vindt. Waar je meer Vietnamese restaurants vindt dan Curryworst-kraampjes. Waar je echt áltijd kan shoppen, behalve op zondag, want dan zijn alle winkels dicht. Waar ieder huis in een straat een andere kleur heeft. 
Oh Berlijn, met je grachtjes en je torentjes en je grootse gebouwen en je kleine verstopte pareltjes en je Aldi's en je Lidl's en je sneeuw en je 17-graden-zonder-jas-op-een-terras, ik wil je nooit meer kwijt. Mag ik bij je blijven?


Ik kan me op zich voorstellen dat jullie denken: 'Ja, is allemaal leuk en aardig dat je het naar je zin hebt Britt, maar wat dóe je nou eigenlijk precies?' En dat is een hele goede vraag. De afgelopen week werd er namelijk precies aan de twee shows gewerkt waar ik niet in zat en dus heb ik iedere dag zo ongeveer anderhalf uur gerepeteerd en daarnaast heel veel tijd gehad om van Berlijn te genieten.
En daarnaast had ik ook tijd om jullie nou even uitgebreid uit te leggen wat ik nou eigenlijk aan het doen ben, hoe een werkdag eruit ziet en hoe het werken voor een cruisemaatschappij is. Terwijl ik hier dus vertel dat het allemaal zo zwaar is, heb ik dus eigenlijk opgeteld bij elkaar deze week zo'n 5,5 uur gewerkt vandaag. Maar verder heb ik het heel druk en moet ik meer dan tien shows leren. Echt een super zwaar leven.
En om de korte vlog van vorige week een beetje goed te maken, is hier dus een extra lange! HOERA!

You Might Also Like

0 reacties